U Sisku održano 3. i 4. kolo plivačke lige Regije 4

Zagorski plivači ostvarili 23 pobjede, 10 drugih i osam trećih mjesta, a na postolje se popeli ukupno 41 put

Objavljeno: 07.02.2022. VH

U Sisku je u subotu, na 50-metarskom bazenu ŠRC-a Sisak, organizirana plivačka liga Regije 4 (3. i 4. kolo) Hrvatskog plivačkog saveza, na kojoj su nastupili i plivačice i plivači Plivačkog kluba Olimp iz Zaboka.
Natjecanje su zajedničkim snagama organizirali HPS i Plivački klub Sisak Janaf, a održano je u dva kola s po 15 disciplina, u ženskoj i u muškoj konkurenciji, te u pet dobnih kategorija. U kategoriji A nastupili su juniori i stariji, u kategoriji B mlađi juniori, kadeti su nastupili u kategoriji C, mlađi kadeti u kategoriji D te početnici u kategoriji E.
Ukupno je nastupilo 233 plivačica i plivača iz 10 klubova Regije 4 te dva gostujuća kluba iz samog vrha Regije 3 – Plivački klubovi Dubrava i Maksimir. U ovoj su konkurenciji nastupili i Olimpovci, koji su na natjecanje stigli pod vodstvom svojih trenera Ivice Androića i Lare Očić.
Iz trening baze Termi Tuhelj, u Sisak je otputovalo njih 25, od čega 10 plivačica i 15 plivača. Natjecali su se Mihaela Kramarić, Jana Pavalić, Emma Horvat, Hana Blažević, Nika Lež, Petra Pečnik, Rita Žnidarec, Vita Galac, Petra Ljubej, Lara Grah, Vili Sivec, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Lovro Gorupić, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat, Niki Horvat, Pio Žnidarec, Borna Semenić, Benjamin Sever Kozina, Dominik Šamec, Fran Iveković, Luka Iveković i Noa Fiket.
Olimpovci su ostvarili 23 pobjede, 10 drugih mjesta i osam trećih, a na postolje su se ukupno popeli čak 41 put.
Najuspješniji je u A kategoriji bio Vili Sivec, koji se na postolje popeo ukupno pet puta, od čega dva puta na prvo mjesto i tri puta na drugo. U kategoriji B najuspješnija je bila Jana Pavalić, koja se na postolje popela šest puta, od toga pet puta na prvo mjesto i jednom na drugo.
U kategoriji C jedini Olimpovac bio je Pio Žnidarec, koji se na postolje popeo dvaput, jednom na prvo i jednom na treće mjesto, a u kategoriji D se od osam Olimpovaca koji su ondje nastupili, posebno istaknuo Fran Iveković, osvojivši jedno drugo i jedno treće mjesto.
U kategoriji E, gdje su nastupili početnici, najuspješniji su bili Petra Ljubej, koja je šest puta bila na prvom mjestu, i Noa Fiket, također šesterostruki pobjednik. Tijesno iza njih po broju pobjeda bila je Lara Grah s četiri dolaska na postolje, i to dva puta na drugo i dva puta na treće mjesto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba