DETALJI TRAGEDIJE U HUMU NA SUTLI: U požaru poginuo muškarac, navodno u 30-im godinama, a još je jedan ozlijeđen

MJEŠTANIN U ŠOKU: “Zvala me susjeda: ‘Zovi vatrogasce!’, kad sam izašao, plamen se već dizao dva metra iznad krovišta”

Objavljeno: 04.02.2022. Vanja Hozmec

U sinoćnjem požaru obiteljske kuće u Humu na Sutli, jedna je osoba smrtno stradala, a druga je ozlijeđena.
Vatrogasci su dojavu o požaru dobili nešto iza 20 sati, a radilo se o vatri na stambenom objektu, potvrdio nam je zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Hum na Sutli Marjan Čuček.

– Riječ je o požaru obiteljske kuće koja ima tri suvlasnika. U kući su se u trenutku požara zatekle dvije muške osobe koje su tamo živjele. Jedan od njih je ozlijeđen, odnosno opečen i njega smo uspjeli izvući, a drugoga nismo uspjeli spasiti i on je poginuo u gorućoj kući jer je već prilikom našeg dolaska na intervenciju sve bilo zahvaćeno požarom, koji je bio u razbuktaloj fazi – rekao nam je Čuček.
Dodao je i da isprva nisu ni znali da je još jedna osoba u kući, već su to načuli od šokiranih susjeda i ljudi koji poznaju stradale.

– Poginuli je bio 80 i neko godište, a za ozlijeđenoga doista ne mogu reći godine, ne znamo detalje. Nije bilo mogućnosti za spas preminulog. Mi smo radili pretraživanje, ali smo ga uspjeli pronaći tek kada je sve bilo ugašeno i pronašli smo ga izgorjelog – kazao je zapovjednik.

34 vatrogasca

Na intervenciju su izašla ukupno 34 vatrogasca iz Javne vatrogasne postrojbe Krapina, DVD-a Prišlin-Hum, DVD-a Straža i DVD-a Klenovec, a ukupno je na požarištu bilo 11 vatrogasnih vozila.

– Dojavu o požaru smo zaprimili u 20.11 sati, a požar je lokaliziran za otprilike pola sata do 40 minuta od našeg dolaska na teren. Nakon toga slijedilo je dogašivanje i raščišćavanje, a to je bilo gotovo za nekih sat vremena. Također, vatrogasci iz DVD-a Prišlin-Hum ostali su na dežurstvu još nekoliko sati, a ostali su otišli nazad u postaje – rekao je Čuček.
Susjed koji je i pozvao vatrogasce svjedoči nam da se radilo o velikom požaru, a gorjela je kuća s tri stana.

– Dva stana su na katu, a jedan je u prizemlju kuće. Požar je počeo u stanu na katu, u spavaćoj sobi. Susjeda u stanu ispod me je nazvala i zamolila da pozovem vatrogasce. Ja sam inače član DVD-a Prišlin-Hum i imam spremljen broj našeg zapovjednika. Susjeda je rekla da joj nešto smrdi i onda je kroz prozor vidjela da je u sobi požar. Ja u tom trenutku nisam ni znao koliki je požar jer je mi je ona samo rekla da gori soba. Kad sam izašao, vidio sam da već gori i krovište i plamen se dizao oko dva metra iznad krovišta – kaže naš sugovornik.

Troje u kući

Vatrogasci su, ističe, došli u roku od pet minuta od njegovog poziva i odmah počeli gasiti vatrenu stihiju.

– U trenutku požara u kući je bilo ukupno troje ljudi. Susjeda koja me nazvala bila je u svom stanu u prizemlju, poginuli je bio u svom stanu sam, njegov brat, koji inače živi s njime, nije bio u stanu, a ovaj susjed koji je opečen je bio u svom stanu sam i navodno je spavao. Njegova je supruga bila kod njihovog sina tu u blizini, a probudila ga je susjeda iz prizemlja. Ne znam zašto se nije mogao izvući van odmah, nego su ga vatrogasci tek kasnije izvukli opečenog – kaže susjed, pa otkriva da su poginuli i njegov brat živjeli normalnim životom, da je muškarac bio zaposlen i radio je u jednom lokalnom poduzeću.
Ističe i da s poginulim i njegovim bratom nije puno komunicirao, ali s njima nije bilo nikakvih problema niti su se susjedi ikada na njih žalili.
A što se točno dogodilo u četvrtak navečer u Humu na Sutli, znat će se tek nakon policijskog očevida, koji je u tijeku, potvrdili su nam iz Policijske uprave krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba