Došao je kraj najpoznatijoj Božićnoj priči

SalajLand završio u stečaju – otpušteni svi radnici

Objavljeno: 01.02.2022. zagorjeinternational

Čuvena i nadaleko poznata Božićna priča obitelji Salaj u mjestu Grabovnica pored Čazme, tvrtka SalajLand Zlatka Salaja završila je u stečaju, prenosi Index.hr.

Svi zaposlenici, njih ukupno šest, dobilo je otkaz, potvrdio je jedan od suvlasnika tvrtke Marinko Jukić za lokalni Moj portal.hr.

– Tvrtka ide u stečaj jer je gospodin Zlatko Salaj jednostrano prekinuo ugovor o najmu. Zbog korone mi nismo imali u dvije godine nijednu priredbu, što se odrazilo na naše poslovanje. Nismo imali prihode i nismo imali mogućnost privređivanja, već smo posudbama i vlastitim sredstvima isplaćivali radnicima plaće. To nije nikada kasnilo. Na taj način smo rješavali i sve troškove, borili smo se. No u svemu tome došlo je do kašnjenja najma gospodinu Salaju, što je apsurdno da je problem jer je on većinski vlasnik tvrtke. Imali smo dogovor da nakon ovogodišnje Božićne priče, čim ostvarimo prve prihode, krenemo rješavati ta dugovanja – kazao je Jukić za Moj portal.

Kako je pojasnio Jukić, duboko razočaran načinom kraja suradnje, novinari su od odvjetnice Zlatka Salaja dobili odluku o prekidu najma. Inače, u ugovoru je postojala klauzula o raskidu ugovora ukoliko se najam se podmiri tri mjeseca. Po svemu sudeći, Salaj je to iskoristio.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba