Što je njima?! Pročitajte o slučajevima iz Svetog Križa i Mokrica

Pijani sjeli za volan, odbijali alkotestiranje, jedan bježao od policije – sad im prijete paprene kazne

Objavljeno: 31.01.2022. zagorjeinternational

Proteklu subotu policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske suočili su se s dva vrlo neodgovorna vozača u Svetom Križu i Mokricama koji su im otežali službeno postupanje. Vozačima prijete paprene kazne veće od deset tisuća kuna, a detalje iz policijske bilježnice pročitajte u nastavku.

Prvi se slučaj dogodio oko 22.40 sati prilikom nadzora prometa u Svetom Križu gdje su policijski službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin koji se nije zaustavio na svijetleći znak ”stop policija” već je nastavio vožnju.
Službenici su potom službenim vozilom krenuli za vozačem koji se nedaleko od mjesta pokušaja zaustavljanja zaustavio. Nadalje, 39-godišnji vozač bio je pod vidnim utjecajem alkohola, odbio je alkotestiranje i temeljem članka 137. Prekršajnog zakona određeno mu je zadržavanje. Protiv vozača biti će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom od 13.000 kuna i predloženom mjerom zabrane upravljanja vozilima ”B” kategorije u trajanju od četiri mjeseca.

Isto tako, u subotu oko 2 sata u Mokricama, policijski službenici su zaustavili teretno vozilo kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola, koji je odbio alkotestiranje i isto tako iskazivao namjeru daljnjeg upravljanja vozilom te mu je temeljem članka 137. Prekršajnog zakona određeno zadržavanje. Protiv vozača biti će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom od 11.000 kuna i predloženom mjerom zabrane upravljanja vozilima ”B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba