Radno je bilo tijekom cijele godine u općini Petrovsko, a u nadolazećem razdoblju čekaju ih novi projekti

“Spremni smo za prijavu projekta energetske obnove javno – stambene zgrade, a imamo i lokacijsku dozvolu za izgradnju vodoopskrbe visoke zone”

Objavljeno: 26.12.2021. Vanja Hozmec

Radno je bilo tijekom cijele godine u općini Petrovsko, a načelnik Stjepan Krklec za nas je izdvojio samo neke od projekata koji su obilježili protekle mjesece.

Ističe da su provedene aktivnosti vezane uz ishođenje građevinske dozvole vodoopskrbe visoke zone i vodoopskrbe Rumbaki i Bračevići, za koju je dobivena i lokacijska dozvola, a Općina se javila i na Javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za sanaciju nerazvrstanih cesta u vrijednosti 250.000 kuna, što će se realizirati naredne godine i što je regulirano ugovorom. Također, u svrhu sanacije nerazvrstanih cesta, Općina je prijavom na Javni poziv Ministarstva graditeljstva osigurala još 89.660 kuna.

Hrvatske vode

Tijekom ove godine, što se tiče sanacije nerazvrstanih cesta, sanirane su dionice Rizmeki – Kralješak, Rizmeki – Ovčarići, Kunšteki – Hušnjaki, dio ceste u Rovnom kod Puhovog brijega, dio ceste Pukljak, Sopeki – Milnović, Leljaki i Škurki, a napravljena je i nova trasa ceste “Paljanski“. Ove su godine asfaltirane i ceste D206 – Ovčarići, dionica Škrnjugi – Strabići, a sanirani su i odroni “Paljanski“ i Brezovica. Sanirana je i odvodnja te spojna cesta Jugci, asfaltirano je igralište Područne škole Slatina, a napravljen je i sekundarni cjevovod vodoopskrbe “Škurki“ u Staroj Vesi i Šereki u Štuparju.

Surađuje se i s Hrvatskim vodama, pa je tako na njihov natječaj Općina prijavila sanaciju klizišta Gredenec, Belki i Ormuži, koja će, prema procjeni, stajati 1,1 milijun kuna. Već su izvršena geotehnička istraživanja te je potpisan ugovor o sufinanciranju s Hrvatskim vodama.Ulagalo se i u javnu rasvjetu, pa je tako nova rasvjeta dovedena u naselja Belačići, Leljaki, Škrleci (Stara Ves Petrovska), Škrleci (Mala Pačetina), Mikši, Kunšteki, Beloševići, Vučilovski, Kozini, Makari, u Donje Rovno, ispod zgrade Općine te u zaselak Zajci, otkrio nam je načelnik.

Pješačka staza

Realizirane su, dodao je, i sve planirane aktivnosti na zajedničkim projektima s Gradom Krapinom te okolnim općinama, a mnogo planova ima i za mandatno razdoblje do 2025. godine.

– Izgradit ćemo pješačku stazu u naselju Stara Ves Petrovska, čija se vrijednost procjenjuje na 600.000 kuna, a trenutno je u izradi i projekt. Već je izrađen i projekt za energetsku obnovu javno – stambene zgrade u Petrovskom, i spreman je za prijavu na Javni poziv, a planira se i izgradnja vodoopskrbe visoke zone općine Petrovsko, procijenjena na 17,5 milijuna kuna, za koju je dobivena i lokacijska dozvola. Isto tako, spremna je i dokumentacija za sanaciju preostalih nerazvrstanih cesta, koja bi mogla koštati do 1,8 milijuna kuna. U izradi je i projekt uređenja lovačkog doma u Petrovskom, čija se vrijednost procjenjuje na 1,5 milijuna kuna, a planira se i dovršavanje zgrade sportsko – rekreacijske namjene u Štuparju, projekt vrijedan 2,5 milijuna kuna koji je spreman za prijavu na Javni poziv EU fondova.

U vidu je i izgradnja dječjih igrališta u naseljima Stara Ves Petrovska, Svedruža, Slatina Svedruška, Grdenec i Benkovec Petrovski, a vrijednost ovih radova procijenjena je na 600.000 kuna. Također, uvest će se i širokopojasni internet, u sklopu projekta u koji su uključeni i Grad Krapina te općine Đurmanec, Radoboj i Jesenje, a jedan dio radova bit će dovršen već u lipnju – ističe načelnik Krklec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba