Volonterke OŠ Marija Bistrica dostavile oko 500 paketića igrački pedijatrijskom odjelu OB Zabok

“Darivali smo igračke koje već imaju svoju ‘priču’, ona će se sada nastaviti kod druge djece kojima je potrebna podrška“

Objavljeno: 19.12.2021. zagorjeinternational

Učenice volonterke iz 6.a razreda Osnovne škole Marija Bistrica, u subotu su s voditeljicama Volonterskog kluba, Petrom Friščić i Anom Kunić dostavile šest kutija s oko 500 paketića igračaka za djecu na Pedijatrijskom odjelu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana.

Naime, ova dostava igračaka je treća pošiljka, a ujedno i posljednja faza projekta “Djeca za djecu“ kojeg su provodile voditeljice i članice Volonterskog kluba tijekom posljednjih mjesec dana.

-U ovo pandemijsko doba igraonica u bolnici je zatvorena, ali će djeca smještena tamo imati barem malo ugodniji boravak uz ove igračke. Cilj naše akcije je bio pomoć djeci, ali i razvijanje empatije, humanih vrednota i volonterskog duha kod učenika koji su volontirali i sudjelovali u doniranju igračaka. Svi učenici dobili su upute koje su dali roditeljima za dezinfekciju i pripremu igračaka koje doniraju. U pravilu su donosili svoje igračke koje više ne koriste, a nemaju oštećenja. Umotali su ih u celofan kako bi djeca mogla samostalno odabrati igračku za sebe. Neki učenici su napisali prekrasne poruke podrške djeci, a uz neke igračke se nalaze i slatka iznenađenja – rekla nam je voditeljica projekta Petra Friščić.

Puna srca

Jedna od volonterki, učenica Vita Vedrina, pojasnila je svoj vid projekta.

-Jako sam sretna što sam dio ove velike akcije jer je volonterski rad pomalo težak, ali plemenit i ispunjava nam srca kada znamo da smo razveselili toliko djece. Darivali smo svoje igračke koje već imaju svoju ‘priču’ koja će se sada nastaviti kod druge djece kojima je u teškim trenucima potrebna podrška. Nadam se da će ih naše igračke barem malo utješiti – istaknula je Vita.

Učenici su kroz tri tjedna u učionicama skupljali igračke koje su se krajem svakog tjedna odvozile u bolnicu Bračak. S obzirom na činjenicu da je ovaj projekt obuhvaćao 400 učenika, iz matične škole i područnih škola, bila im je potrebna pomoć oko transporta. Kako kažu iz Volonterskog kluba, na poziv za sudjelovanje odmah su se odazvali članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Marija Bistrica.

Poticaj drugima

-Posebno želim zahvaliti našem vozaču Matiji Bajsiću koji nas je u sve tri isporuke vozio i pomagao nositi igračke. Također velika hvala mojim curama Ani Čukelj, Marti Gabud, Klari Gabud, Mariji Perić, Lani Kušić i Viti Vedrina koje su s veseljem sudjelovale i iskusile volonterski rad u pravom smislu riječi, od planiranja do realizacije – rekla je voditeljica, pa dodala:

-Obradovali smo se kada smo dobili pozitivan odgovor iz bolnice i dozvolu za dovoz igračaka. Uživala sam u ovom projektu i s veseljem čekam iduće akcije. Nadam se da smo ovom humanitarnom akcijom potaknuli druge ljude i djecu na dobra djela u ovo blagdansko božićno vrijeme – rekla nam je volonterka Marija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba