Klapa Kmeti iz Pregrade snimila obradu “Božićne popevke“, uz koju je vezana dirljiva priča o prijateljstvu s poznatim glazbenikom

VIDEOSPOT OSMISLILI SAMI: “U njemu se pojavljuju naša djeca jer obitelj je bogatstvo kojim se ponosimo“

Objavljeno: 11.12.2021. JJ

Klapa Kmeti iz Pregrade pohvalila se novim videospotom za “Božićnu popevku“, obradu pjesme koju je napisao i uglazbio poznati kantautor duhovne glazbe, pokojni Čedo Antolić.

– “Božićna popevka“ prekrasno je lirsko djelo koje nam vraća misli i sjećanja na to kako je Božić nekada izgledao i kako ga velik dio nas doživljava i danas. “Božićna popevka“ se svim članovima Kmeta jednako svidjela i to istog trenutka kad smo je prvi put čuli prije desetak godina. Odlučili smo je vokalno aranžirati i izvoditi u vlastitoj obradi. Vokalni aranžman potpisao je naš član Vinko Krištić, a za dodatne ‘finese’ pobrinuo se naš stručni voditelj Siniša Miklaužić. Za izvrsnu solo interpretaciju zaslužan je naš član Goran Vukmanić – kažu Kmeti, pa otkrivaju i da su se 2012. godine upoznali s Čedom Antolićem, koji je bio oduševljen njihovom live izvedbom koju je čuo na snimci s božićnog koncerta u Pregradi.

– Tada nam je dao punu podršku da nastavimo kako smo i krenuli te da u budućnosti i snimimo njegovu “Božićnu popevku“. Nažalost, Čedo Antolić nas je nakon teške bolesti napustio 23. kolovoza 2019. Iza sebe je ostavio izuzetno bogat opus duhovnih skladbi koje tek čekaju da u budućnosti budu otkrivene. Bez obzira na sve, našem prijatelju Čedi obećali smo da ćemo snimiti njegovu pjesmu i vjerujemo da je može čuti s nekog boljeg mjesta – kažu Kmeti.

Zanimljivo, instrumentalni aranžman za njihovu obradu Antolićeve pjesme potpisuje njegov sin Matija.

– Stupili smo u kontakt s Matijom, vrhunskim glazbenikom i fenomenalnom osobom, koji je vrlo rado prihvatio naš prijedlog te osmislio i snimio instrumentalnu pratnju za “Božićnu popevku“. U popevki je prenio točno ono što smo i zamislili – otkrivaju pregradski glazbenici.

Odmah nakon studijskog snimanja, krenuli su, kažu, i u realizaciju video spota. – Spot smo osmislili i tehnički izveli potpuno sami – vlastitim snagama i znanjem. Video snimanje i montažu odradio je naš član Vinko, a pripomogli su mu Dora i Borna – djeca našeg člana Tomice. Ideja i scenarij nastali su zajednički, a sva djeca koja sudjeluju u spotu, su naša – djeca članova klape, a imamo ih još i više. Obitelj i djeca naše su bogatstvo kojim se ponosimo – kažu članovi Klape Kmeti, pa, među ostalima, zahvaljuju i Gradu Pregradi koji im je kroz projekt osigurao sredstva koja su im pripomogla da njihova pjesma ugleda svjetlo dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba