Završen projekt GDCK-a Krapina i suradnika

Najpotrebitijim zagorskim učenicima podijeljeno 1112 kompleta školskog pribora u vrijednosti 466.868 kuna

Objavljeno: 04.11.2021. zagorjeinternational

Završio je projekt “Školski pribor za školarce u središnjoj Hrvatskoj“ Gradskog društva Crvenog križa Krapina, odobren u okviru poziva “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“. 

Ciljevi projekta bili su ublažavanje nedostatka materijalnih potrepština i poboljšanje kvalitete života socijalno najpotrebitijih, odnosno djece, kao direktnih korisnika ovog projekta te razvijanje dobrog sustava podjele ove vrste humanitarne pomoći, razvijanje sustava evidencije korisnika humanitarne pomoći i sustava praćenja i kontrole podjele humanitarne pomoći te umrežavanje društava Crvenog križa.

Ono što se projektom dugoročno želi postići, jest ojačan i koordiniran sustav podrške osobama u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, a što je jedan od ciljeva Strategije borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti 2014. – 2020. godine.

Projekt koji je započeo još 23. listopada prošle godine, financirao se iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a njegova je ukupna vrijednost bila 466.868 kuna. Dodijeljena bespovratna sredstva su 85 posto sufinancirana iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto sufinancirala je Republika Hrvatska.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Krapina, uz još 21 društvo Crvenog križa s područja Hrvatske.

GDCK Krapina je kao nositelj projekta proveo postupak javne nabave za 1112 kompleta školskog pribora za djecu osnovnoškolskog uzrasta, odnosno 526 kompleta za djecu od prvog do četvrtog razreda i 586 kompleta za djecu od viših razreda. Distribucija kompleta školskog pribora prema društvima Crvenog križa provodila se kroz dvije narudžbe.

Pakete su najpotrebitijoj djeci na području svojeg djelovanja dijelili nositelj projekta i partneri, uz individualno savjetovanje i radionice s korisnicima o dostupnosti socijalnih prava i usluga te podjelu letaka o socijalnim uslugama, uključujući i područje odgoja i obrazovanja.

Projekt je trajao 12 mjeseci, a službeno je završio 23. listopada. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba