U Kumrovcu se uređuju dva parka

Park posvećen Sidoniji Erdődy krasit će fontana, a Park šuma Dubravica postat će mjesto za bajkovitu šetnju

Objavljeno: 31.10.2021. zagorjeinternational

U općini Kumrovec uređuju se dva parka – onaj kraj Centra za posjetitelje te Parka-šuma Dubravica.
Kako doznajemo od zamjenice načelnika Danijele Lončar, radovi su u punom jeku, pa se uređenje parka oko Centra za posjetitelje planira završiti do Dana općine, 24. studenoga.


– On će biti posvećen Sidoniji Erdődy Rubido, te će, uz njezin kip, biti postavljena fontana, uredit će se staze, klupe i posaditi cvijeće. Već je postavljena ‘ruka’ te općinski grb, dvije skulpture koje je izradio Željko Ilić. Vrijednost uređenja parka je 400-tinjak tisuća kuna. Projekt se financira preko Lokalne akcijske grupe “Zagorje – Sutla”, iz EU fondova – pojasnila je Lončar, pa otkrila što se sve radi u Parku šuma Dubravica.
– Na kiparsko – likovnoj koloniji izrađeno je osam likova iz bajki, vezanih uz naš kraj, ali i onih iz popularnih dječjih bajki, koji će se postaviti u park. Isto tako, uređuju se i staze te klupice u stilu koji odgovara šumi. Postavit će se i info multimedijske table, pa će posjetitelji moći prošetati i kod svakog lika čuti jednu priču. Vrijednost radova, koje financira Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju,  iznosi milijun kuna, a njihov završetak ovisi o vremenskim prilikama. Ako će nam vrijeme ići na ruku, očekujemo da će to biti ove godine – zaključuje Lončar. (vc) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba