WC S DVIJE ŠKOLJKE UZBURKAO DUHOVE U BEDEKOVČINI: U posjedu smo računa – evo koliko je Općina platila

Načelnik Ban tvrdi da je prostor oštećen u potresu opasan, a onda dozvoljava mladima da borave u njemu i plaća više od 45.000 kuna za WC zbog kojeg se Bedekovčancima smije cijela zemlja

Objavljeno: 31.10.2021. Alen Brodar

WC s dvije školjke bez pregrade, u prostorima Bedekovčanske udruga mladih, a koji je financirala Općina Bedekovčina, nakon naših natpisa uzburkao je duhove u Bedekovčini, a budući da su se o tome raspisali i svi nacionalni mediji, postao je i jedan od najpoznatijih toaleta u državi.

A sada smo u posjedu i računa za slavni WC – za radove u staroj školi u kojoj je smještena BUMA, točnije na sanitarnom čvoru i hodniku, Općina je platila 36.828 kuna bez PDV-a, odnosno 46.035 kuna. Istaknuto je i da je od toga sanacija dimnjaka koštala 7830 kuna bez PDV-a.

Nije primjeren za korištenje

– Taj prostor nije primjeren za korištenje, nisam ga htio dati mladima sve dok se potpuno ne obnovi jer je stradao u potresu. No budući da su inzistirali da im ga damo na korištenje ranije, to smo i učinili. Prva faza obnove je završena, a počela je od sanitarnih čvorova. Kao što vidite na fotografijama, sve je uredno popločeno, a nedostaju još montažne pregradne stijene koju smo već naručili – rekao je za 24 sata načelnik Darko Ban i priznao da je potrošio više od 46.000 kuna općinskog novca na radove u zgradi koja je oštećena u potresu, pa se postavlja pitanje zašto je načelnik Ban u zgradi narušene statike uložio više od 40.000 kuna za toalet koji sedam mjeseci nakon radova i dalje nije u funkciji.

– Prijavili smo se na projekte energetske obnove, a ta procedura traje pa ne možemo izravno utjecati na brzinu obnove. Ono na što smo utjecali je da smo općinskim novcem željeli izaći ususret mladima i sami započeli rješavanje makar sanitarnog čvora – govori Ban za 24 sata, čiji su novinari nazvali i predsjednicu Bedekovačke udruge mladih, koja im je rekla da je zahod u stanju kakvo je na fotografijama, bio takav i prošle godine.

– Načelnik nam već godinu i pol priča da je prostor u fazi radova, ali uvijek bude ‘iduće godine’. Zgrada je na dva kata, a mi kao udruga koristimo drugi kat na kojem se nalazi i taj zahod. Obećao nam je i prozore do kraja godine koji su trenutno najveći problem s obzirom da gore imamo i radionice za djecu – opisuje predsjednica Bedekovačke udruge mladih Gabrijela Rogan, inače kćer potpredsjednice Općinskog vijeća Brigite Rogan, koja je javnosti i prva pokazala fotografiju spornog WC-a.

– Očito moram biti prisiljen mladima ponovno obustaviti korištenje tog prostora, dok cijeli objekt ne bude u potpunosti obnovljen, s obzirom na podmetanja koje mi je priuštila gospođa koja želi skrenuti fokus svojih problema na druge – izjavio je Ban te demantira informaciju da je zahod postojao kao takav prošle godine.

– Odgovorno tvrdim da načelnik Ban radi bedastoće, neka se ne posipa pepelom. Mladi gore imaju radionice i smrzavaju se, grijanje im je ustupila vatrogasna zajednica, pa o čemu mi pričamo. Ništa mladi nisu inzistirali na tome da im se takav prostor dodijeli na korištenje, kako on tvrdi. Ja samo ukazujem da jedan načelnik, koji je po struci inženjer građevine, troši općinski novac na bedastoće, a to sam pokazala fotografijom toaleta – priča nam Rogan.

Od poda do prozora 120 cm

– Ako nešto radiš, onda to napravi po zakonima struke. Prozor u toaletu je prenisko i tamo ne može ići nikakva pregrada, pa niti ona montažna – tvrdi Brigita Rogan za 24 sata, koja je i izmjerila visinu do prozora, na prostoru između dvije školjke gdje bi trebala doći pregrada, radi se o nekih 120 centimetara od poda do prozora.

– Otišla sam u taj prostor i slikala s metrom, prozor je na sredini. Načelnik tvrdi da je naručio pregradu pa bih ja u Općini voljela vidjeti pregradu koja će taj WC učiniti uporabljivim. Sad je taj zahod sporedna točka, to je novac svih nas koji je bačen u jedan WC zbog kojeg nam se smije cijela Hrvatska – zaključila je Rogan za Dnevnik.hr.

Predsjednik Općinskog vijeća Bedekovčine Marko Ocvirek za isti medij otkriva da su to WC-i koje je načelnik Darko Ban odradio prije izbora.

– Priča da tu dolazi pregrada, treba se dovršiti, ali je pregradu nemoguće postaviti, kako se vidi i na fotografijama. Načelnik navodi i da je upozoravao kako je taj prostor opasan po život jer je oštećen u potresu, a moje je pitanje – zašto se onda ulagalo 45 tisuća kuna u takav prostor – pita se Ocvirek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba