U Varaždinskim Toplicama dodijeljene nagrade osvajačima trofeja na 8. Državnom natjecanju vatrogasaca RH

ŽUPAN STRIČAK: Ponosimo se vatrogaskinjama i vatrogascima – želimo im što više dobrih rezultata, a što manje intervencija

Objavljeno: 11.10.2021. zagorjeinternational

U Varaždinskim Toplicama je u hotelu Minerva održana svečanost dodjele nagrada osvajačima trofeja na 8. Natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske koje je održano 26. rujna.  

Natjecanje se ove godine održalo na stadionu Sloboda u Varaždinu, a prisustvovalo je 203 odjeljenja. Također, angažirano je i 120 vatrogasnih sudaca, 25 članova tehničke službe i 15-ak članova administrativnog osoblja.

Izvrsni rezultati

U ženskoj “A“  kategoriji treće je mjesto osvojila ekipa DVD-a Varaždinske Toplice, dok je ekipa DVD-a Leskovec osvojila šesto mjesto u ženskoj “B“ kategoriji. Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina je osvajanjem prvog mjesta među profesionalnim “B“ postrojbama izborila nastup na 17. Međunarodnom natjecanju vatrogasaca i 23. Međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži koja će se održati u Celju u srpnju iduće godine.

Svečanoj dodjeli nazočili su i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović te Ivica Labaš, zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina.

Prisutnima se na početku svečanosti obratio predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović istaknuvši kako je natjecanje prošlo u najboljem redu te je spomenuo kako su vatrogasna natjecanja neizostavan dio osposobljavanja vatrogasaca za provedbu vatrogasne djelatnosti. Uz čestitke svima na sudjelovanju i organizaciji natjecanja, župan Stričak je rekao kako mu je posebno drago da se natjecanje ove godine održalo u Varaždinu – kolijevci hrvatskog vatrogastva.

Iskrene čestitke

– Pokazali smo se kao dobri i gostoljubivi domaćini, a osim što su vatrogaskinje i vatrogasci pokazali svoje vještine i spremnost, natjecanje je bila prilika i za promociju Varaždina i Varaždinske županije. Dobro sam upoznat s vatrogasnim sustavom i vatrogasnom problematikom te želim naglasiti kako Županija konstantno ulaže u vatrogastvo te će tako biti i dalje. Čestitam našim ekipama na rezultatima, ponosimo se našim vatrogaskinjama i vatrogascima te im želimo što više dobrih rezultata na natjecanjima, a što manje intervencija – rekao je Stričak.

Čestitkama i pohvalama se pridružila i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, posebno spomenuvši ženske ekipe s područja svog grada.

–  Vatrogastvo na topličkom području ima jako dugu tradiciju, a Grad Varaždinske Toplice brine o tome da vatrogasci budu dobro opremljeni jer nam je svima cilj da vatrogasci što bolje i uspješnije savladavaju sve zadatke i probleme koji su vezani uz zaštitu građana i njihovu imovinu – zaključila je Ratković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba