Svečano proslavljena 75. obljetnica DVD-a Tugonica – Podgrađe

“Društvo ima 118 članova, od čega 29 djece i mladeži, koja postiže značajne rezultate na natjecanjima – aktualna generacija ide na državno natjecanje i s muškom i sa ženskom ekipom”

Objavljeno: 23.08.2021. zagorjeinternational

U subotu je održana svečana proslava 75. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tugonica – Podgrađe, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica, piše Radio Marija Bistrica.

Na početku proslave sve goste i članove društva koje je već 75 godina nositelj društvenih događanja u dva susjedna sela Tugonici i Podgrađu, ali i važan čimbenik u vatrogasnoj zaštiti i preventivi na području svog djelovanja ali i šire, pozdravio je predsjednik Stjepan Skuliber, a  prije početka same proslave delegacija društva na bistričkom groblju zapalila je lampaše na grobovima bivših predsjednika društva Šimuna Klancira, Florijana Hajnića, Josipa Maršića i Josipa Skulibera, počasnog predsjednika Petra Jakopca i člana društva poginulog hrvatskog branitelja Vladimira Vajdića, kao i kod centralnog križa za sve preminule vatrogasce.

Društvo danas ima svu potrebnu opremu koju društvo takve kategorije mora imati, odnosno navalno i kombi vozilo. Ima 118 članova, od čega 29 pripadnika djece i mladeži te društvo redovno vodi brigu o osposobljavanju članova koji su  aktivni te na dislokacijama, tijesno surađuju s dva bratska društva Moravče i Kurilovec, ali i sa brojnim prijateljskim društvima iz Krapinsko-zagorske te drugih županija.

Osim toga mladi članovi društva ostvaruju izvrsne rezultate na natjecanjima, pa je tako i aktualna generacija izborila nastup na državnom natjecanju s muškom i ženskom mladeži.

Na proslavi su dodijeljena i brojna priznanja, plakete i medalje, pa su tako priznanje vatrogasnih veterana dobili Stjepan Čebrajec, Stjepan Matok, Stjepan Miketić, Mladen Pezić i Slavko Totović, zatim zlatnu medalju dobio je Siniša Matok, a srebrne medalje Igor Dolčić, Matija Klemar i Ivan Mesar. Srebrnu plamenicu dobio je Josip Bosak, brončane medalje Nevenka Đurđek te Hrvoje i Tihomir Čale, a brončane plamenice Anđelko Kosalec, Branimir Miketić, Marko Miketić, Jurica Skuliber i Mario Totović. Spomenice za 20 godina u društvu dobili su Ivica, Davor Hoić, Filip Korpar, Kristijan Matok, Branimir Miketić, Mario Prlić, Nikola Prlić i Mario Totović, a za 10 godina Valentin i Žarko Pozaić te Zijad Redžić. Kao priznanje za rad u društvu u proteklom periodu, za 25 članova dodijeljene su plakete, a svim društvima i ostalim gostima dodijeljene su zahvalnice za suradnju.

Proslavi su nazočili i županijski zapovjednik Marijan Lovrenčić, kao izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića, zamjenik predsjednika Skupštine KZŽ-e Josip Kovačić, zamjenik predsjednika VZKZŽ-e Željko Presečki te načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

Foto: Radio Marija Bistrica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba