ZA MALIŠANE IZ POTRESOM POGOĐENIH PODRUČJA: Kreativni tim Društva “Naša djeca” Zabok nastavlja kampanju i tijekom ljetnih mjeseci

“NEKA RANE POSTANU SAMO OŽILJCI”: Za 60-ak djece iz Petrinje osmislili niz igara – vi im možete pomoći donacijom

Objavljeno: 14.07.2021. zagorjeinternational

Kreativni tim iz Društva “Naša djeca” Zabok u ponedjeljak je održao niz kreativnih radionica u sklopu donacijske kampanje Saveza DND-a “Neka rane postanu samo ožiljci”. Mjesto radnje bio je Dječji vrtić Petrinjčica, a radionicu su vodile Zvjezdana Balija, voditeljica Bajkaonice te volonterka DND-a Zabok, Melita Hršak, volonterka DND-a Zabok, Sara Premerl Peštaj, članica Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća DND-a Zabok i Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok. Na radionicama su sudjelovale četiri vrtićke skupine, sa sveukupno 60-ak djece.
Djeca su se tako okušala u nizu igara na otvorenom, kao što su bacanje kolutova, “čudovišno kuglanje”, “prelijevanje slapova”, uže ispod stolice, gađanje vodom i “mali kuhari”, a mogla su uživati i u priči “Kolibice, kolibice tko u tebi stanuje” te jednoj dramskoj igri.
Djeca i odgajateljice DV-a Petrinjčica bili su oduševljeni i pričom i igrama te su izrazili želju za daljnjom suradnjom i izmjenom iskustava u radu s djecom. Za zahvalu djeca su izradila mini slikovnicu sa svojim radovima.

– Naša donacijska kampanja “Neka rane postanu samo ožiljci” traje i tijekom ljetnih mjeseci, a sljedeći kreativni tim iz Društva “Naša djeca” Varaždin dolazi u Lekenik 19. srpnja – poručuju iz Saveza DND-a Hrvatske.
Naime, kako bi se ublažile “rane” koje su ostavili razorni potresi na području Banovine, Savez društava “Naša djeca” Hrvatske u partnerstvu s Centrom za podršku roditeljstvu “Rastimo zajedno” osmislio je program pomoći i podrške za roditelje i djecu koja pohađaju dječje vrtiće u Petrinji, Sisku, Glini, Lekeniku i Hrvatskoj Kostajnici te roditeljima male djece koja još nisu u odgojno – obrazovnom sustavu.

– Budite dijelom ove lijepe priče i donirajte na https://savez-dnd.hr/donacija/ – pozivaju iz Saveza DND-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba