Krapinsko - zagorska županije s dvije tisuće kuna nagrađuje maturante i maturantice koji su sve razrede SŠ prošli s prosjekom 5.0 - prvi su na redu bili SŠ Zlatar i Šudigo Zabok

ZABOČKA ODLIKAŠICA LUCIJA KRANJEC: Danas se pitam jesu li važne ocjene na ovim papirima. Da, za upisati fakultet, ali važnije je ono što smo stekli ovdje, u školi otvorenog duha, školi srca, rada i motivacije

Objavljeno: 01.07.2021. zagorjeinternational

U Srednjoj školi Zlatar i Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u srijedu je održana dodjela svjedodžbi i županijskih nagrada učenicama koje su sva četiri razreda srednjoškolskog obrazovanja imale prosjek ocjena 5,0.
Nagrađene učenice iz SŠ Zlatar su Anamarija Mrkoci, Ivona Piščak i Lara Pugar, a iz Šudiga Lucija Kranjec. Nagradu od 2000 kuna te poklon vrećicu Krapinsko – zagorske županije uručila im je zamjenica župana Jasna Petek.

– Krapinsko – zagorska županija već nekoliko godina unatrag posebno nagrađuje i pohvaljuje maturantice i maturante koji su sve razrede svojeg srednjoškolskog obrazovanja prošli s prosjekom 5,0. To je u sklopu naše intencije da darovitu i posebno nadarenu djecu nagradimo, stimuliramo i potaknemo za daljnji rad i napredovanje. Jako nam je drago što na području Krapinsko – zagorske županije, u naših devet srednjih škola, imamo devet učenika i učenica koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje prošli s 5,0 – kazala je Petek.

Kvalifikacije i vještine

Anamarija Mrkoci, koja je završila smjer upravni referent u SŠ Zlatar, istaknula je zadovoljstvo svojim školovanjem.

– Ova škola daje sve moguće kvalifikacije i vještine za daljnji rad i budućnost. Svi profesori i djelatnici škole ujedno su nam prijatelji i drugi roditelji. Zagorje ima puno potencijala, pa i dalje ostajem ovdje – odlučila sam upisati smjer Operativni menadžment na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina – otkrila je Anamarija.
Zamjenik ravnateljice SŠ Zlatar Mladen Pavetić rekao je da su ponosni na svoje učenice, profesore, ali i sve one koji ostvaruju prve nagrade na županijskim i međužupanijskim natjecanjima.

– Zahvaljujemo Krapinsko – zagorskoj županiji na ovoj lijepoj nagradi koja je uručena učenicama jer će im to svakako dobro doći – kazao je Pavetić.

Studij dizajna

Nagrađena maturantica iz Šudiga Lucija Kranjec rekla je kako voli crtati te da prilikom odabira srednje škole nije željela upisati nijednu drugu školu.

– Željela bih upisati studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu i nadam se da ću uspjeti u tome. Naši profesori su se trudili prenijeti nam školsko i gradivo života. Nisu bili samo naši profesori, nego i savjetnici koji su pružali podršku i pomoć, bodrili nas i poticali da bi naši svakodnevni uspjesi rasli, vodili nas i usmjeravali, poticali nas da budemo dobri ljudi i napredujemo u području kojeg volimo. Naučili su nas da kroz život moramo hodati hrabro, nesputano i sretno. Danas se pitam jesu li važne ocjene na ovim papirima. Da, za upisati fakultet, ali važnije je ono što smo stekli ovdje u školi otvorenog duha, školi srca, rada i motivacije, onih istinskih ljudskih vrijednosti zasađenih u našim danima srednjoškolskog obrazovanja. Ovo je škola u kojoj smo stekli veliko imanje. Svima od svega srca fala – poručila je Lucija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba