U Zaboku održana radionica "Moć slike", pod mentorstvom redatelja i filmskog edukatora Tomislava Šobana

Nakon poduke, mladi polaznici sami snimili kratki film koji će premijerno biti prikazan na KIKI festivalu

Objavljeno: 05.06.2021. zagorjeinternational

Prošlog je tjedna u Zaboku održana radionica “Moć slike”, pod mentorstvom redatelja i filmskog edukatora Tomislava Šobana. Radionica je organizirana u sklopu 10. jubilarnog KIKI festivala, a organizirali su je Društvo Naša djeca Zabok i Udruga Gokul. Radilo se o dvodnevnoj radionici na kojoj su sudjelovala zainteresirana djeca iz cijele Krapinsko – zagorske županije te članovi i članice Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma DND-a Zabok.
Za znatiželjne mlade filmske entuzijaste, tu je bila cijela filmska ekipa, od redatelja, snimatelja, montažera, majstora tona, do stručnjaka za zvuk i svjetlo. Šoban je polaznike podučio o vrstama kadrova i kutovima snimanja, a onda su podijeljene “uloge” te je započeo proces snimanja kratkog filma pod nazivom “Glavna glumica”.
Svaki polaznik sudjelovao je i u snimanju i u montiranju, a po završetku radionice, pisali su svoje dojmove i kritički ocjenjivali svoj film, koji će premijerno biti prikazan na 10. KIKI festivalu u listopadu.

– Radionica mi je bila jako zanimljiva i edukativna. Zainteresirala sam se za svijet filma i svijet u kojem sam ja “glavni faktor” i ja smišljam kako će se nešto dogoditi. Radionica mi se svidjela i zato što sam naučila kako mogu snimati na najpravilniji način i kako trebam držati kameru. Upoznala sam se sa svim poslovima i ulogama koje su potrebne kako bi se film napravio. Drago mi je što smo svi uz pomoć jedni drugih napravili film. Rado bih ponovila ovo iskustvo i tko zna, možda ću se nečim sličnim baviti u budućnosti – rekla je polaznica radionice Sara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba