Anđelko Stričak (HDZ) novi je varaždinski župan - pobijedio Radimira Čačića s 1821 glasom prednosti

STRIČAK: Ovo je povijesna pobjeda za varaždinski HDZ. Smatram da moja pobjeda neće utjecati na većinu u Hrvatskom saboru

Objavljeno: 30.05.2021. zagorjeinternational

Anđelko Stričak (HDZ) novi je varaždinski župan. Nakon svih obrađenih biračkih mjesta, ima 28.002 glasa, a njegov protukandidat Radimir Čačić (Reformisti), dosadašnji župan, 26.181 glas.

– Nažalost, izgubili smo Varaždinsku županiju. Izlaznost je bila kakva je bila, najmanja u povijesti Varaždinske županije. SDP-ovi birači nisu izašli na izbore, što se za nas pokazalo loše. Što se tiče Reformista, imamo četiri stranačka načelnika i još tri koji su bili na našim listama, dakle ukupno sedam, što je odličan rezultat, međutim, nositelj najvećih projekata je Varaždinska županija, koja je u proteklom mandatu bila najbolja u Hrvatskoj, međutim, to birači nažalost nisu prepoznali – poručio je Čačić.

Stričak je rekao da je ovo povijesna pobjeda za HDZ Varaždinske županije, pišu Varaždinske vijesti.

– Nema tog čovjeka kojem se nisam javio, s kojim nisam razgovarao. Smatram da moja pobjeda neće utjecati na većinu u Hrvatskom saboru, odnosno da će sve ostati kao i do sada – istaknuo je Stričak, pa najavio da će mu prvi korak biti kava s bivšim županom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba