Dodijeljeni 600.000 kuna vrijedni ugovori o potporama KZŽ za (su)financiranje programa i projekata u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva

ŽUPAN KOLAR: Hvala vam što ste nam i partneri i učitelji u projektima koje na neki način zajednički provodimo

Objavljeno: 13.05.2021. zagorjeinternational

U Krapini su dodijeljeni 600.000 kuna vrijedni ugovori korisnicima koji su ostvarili pravo na županijske potpore za financiranje ili sufinanciranje programa i projekata u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva.

59 prijava

Kako je istaknula zamjenica krapinsko – zagorskog župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, natječaj je bio otvoren od 1. veljače do 3. ožujka ove godine te je pristiglo 59 prijava. Tri prijave nisu zadovoljile administrativnu provjeru, tako da je pravo na potporu ostvarilo 56 udruga. Ukupno je ovim pozivom osigurano 600.000 kuna, a maksimalni iznos koji se mogao dobiti po projektu je 30.000 kuna. Od udruga koje su ostvarile potporu, najmanji iznos je 5000 kuna, a najveći je 29.000 kuna, a iznimno je jedna udruga ostvarila manji iznos, i to zato jer je tražila manje sredstava. Kao i prethodnih godina, dodatno se bodovalo zapošljavanje ili nastavak zapošljavanja te projekti koji su predviđeni za skupinu djece s teškoćama u razvoju ili osobe s invaliditetom.

– Moram istaknuti da je Krapinsko – zagorska županija u protekle četiri godine u financiranje rada udruga i organizacija civilnog društva godišnje izdvajala oko 5,5 milijuna kuna. Iznimno nam je važan njihov rad, jer u dijelu kada prestanu mogućnosti institucija, javnih ustanova i formalna pomoć, onda nastupaju upravo oni, koji svojim programima i projektima čine da život u Krapinsko – zagorskoj županiji bude kvalitetniji i bolji. Hvala im na tome i svima skupa čestitka – rekla je dožupanica Petek.
Župa Željko Kolar je zahvalio članovima udruga na svemu što čine.

Sustav vrijednosti

– Hvala vam što nas dodatno educirate i motivirate da svi zajedno stvorimo jedan sustav vrijednosti, sustav u kojem svakodnevno moramo skretati pozornost da ima ljudi s posebnim potrebama, da moramo prilagoditi okoliš i utjecati na svijest ljudi, da njima što više olakšamo život. To je ključno. Ta kampanja bi trebala trajati svih 365 dana u godini, u nju bi trebali biti uključeni apsolutno svi i ni u jednom trenutku ne bismo smjeli pred tim problemom, koji objektivno postoji, zatvarati oči. Ako smo mi jedan mali kotačić u svemu tome, da se ti odnosi u društvu promijene, onda sam ja osobno, sa svojim timom, zadovoljan, a vama hvala što ste nam i partneri i učitelji u projektima koje na neki način zajednički provodimo – rekao je Kolar.
U ime dobitnika potpora, Županiji je zahvalila Ljiljana Mužar, predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Krapina. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba