Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić u Đurmancu najavio brojne investicije na području općine

Gradi se parkiralište i uređuje željeznički kolodvor, izgradit će se drugi most te šetnica i biciklistička staza uz prugu na dionici prema Hromcu te urediti prijelazi prema Lupinjaku

Objavljeno: 13.05.2021. zagorjeinternational

Općina Đurmanec već duže vrijeme u suradnji s HŽ infrastrukturom radi na izgradnji i uređenju parkirališta sa stotinjak parkirališnih mjesta i s ugibalištem za autobuse, na platou kod Željezničkog kolodvora (PARK & RIDE). Stoga je Đurmanec posjetio predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić, s kojim je usuglašena ta investicija, koju će većim dijelom sufinancirati upravo HŽ Infrastruktura.
Kršić je ujedno najavio početak izgradnje drugog mosta na dionici pruge Đurmanec – Hromec – Lupinjak, kao i obnovu zgrade kolodvora u Đurmancu. Usuglašen je i projekt daljnje izgradnje šetnice od OŠ Đurmanec prema Hromcu, u pojasu uz željezničku prugu, gdje bi se uz servisnu cestu uz prugu uredila biciklističko – pješačka staza – šetnica, za što bi Hrvatske željeznice dale Općini Đurmanec, kao investitoru, pravo građenja na njihovu zemljištu.
Također se razgovaralo o daljnjem uređenju i osiguranju željezničko – cestovnih prijelaza branicima na dionici pruge od Đurmanca do Lupinjaka.
– U realizaciju uređenja prijelaza krenut će se u narednom razdoblju, sukladno Programu osiguranja ŽCP-a od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, HŽ Infrastrukture i Ministarstva unutarnjih poslova – najavio je Kršić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba