“Djevojčice i dječaci, zajedno smo nogometno jači“

Za zajednički projekt NK i ŽNK Pregrada iz Ministarstva turizma i sporta stiže 106.010 kuna

Objavljeno: 08.05.2021. zagorjeinternational

Projekt “Djevojčice i dječaci, zajedno smo nogometno jači“, nositelja Nogometnog kluba Pregrada i partnerske organizacije Ženskog nogometnog kluba Pregrada, ostvario je 106.010 kuna na Natječaju za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini, koji je raspisalo Ministarstva turizma i sporta.
Riječ je o projektu kojemu je cilj povezati djecu i mlade dviju sportskih nogometnih pregradskih udruga te potaknuti razvoj dodatnih znanja i vještina kroz nogomet, primjerice, senzibilitet između spolova i prevladavanje psiholoških barijera između dječaka i djevojčica. Dodatno se želi potaknuti stvaranje zdravih navika življenja kroz aktivno bavljenje amaterskim sportom, djecu i mlade educirati o “fair playu” i bontonu ponašanja u sportu te prevenciji nasilja, a u konačnici i povećati broj članova.
Inače, ukupna vrijednost projekta je 133.010 kuna, od čega su 27.000 kuna osigurali sponzori. Uz mnoštvo zajedničkih radionica i predavanja za članove udruga, dio sredstava namijenjen je za nabavu opreme – mjernih uređaja, lopti i dresova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba