Skupina mladih lopova operirala je na području Novog Zagreba i počinila štetu preko 35 tisuća kuna

“Zašprehavali” ljude na ulici, u autobusu, čak i u zgradama, pa im za to vrijeme krali novčanike, mobitele i druge vrijedne stvari

Objavljeno: 07.04.2021. zagorjeinternational

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom, dvije ženske osobe starosti 20 i 19 godina te nad jednom maloljetnom osobom zbog sumnje u počinjenje 32 kaznena djela.
 
Naime, sumnja se da su tijekom srpnja, studenoga i prosinca 2020. godine te tijekom veljače i ožujka 2021. godine, u različitim kombinacijama, na području Novog Zagreba prilazili oštećenim osobama na ulici, u autobusima te čak i u zgradi, gdje bi svojim tijelima zaklanjali pogled ostalim građanima kako bi jedna od osumnjičenih osoba mogla otuđiti novčanike, mobitele i ostalo. Tako su čak 25 puta prišli oštećenim osobama te su u 23 navrata uspjeli otuđiti im novčanike ili mobitele, dok su dva puta bili primijećeni od strane građana ili oštećenih osoba, a što ih je navelo da od krađe odustanu dok su tijekom jednog djela čak i prerezali remenje torbice kako bi ju otuđili. Nakon što bi oštećenim osobama uzeli novčanike, obično bi iz njih zadržali novac, a novčanike odbacili, dok su u sedam navrata nakon otuđenja novčanika, na bankomatima podizali novac, a u čemu nisu svaki put uspijevali.
 
Tijekom počinjenja djela, osumnjičene osobe su od oštećenih, kako bi skrenule njihovu pozornost, tražile upute kako doći do određenog mjesta ili bi na drugi okupirali njihovu pažnju kako bi dovršili svoje naume u činjenju kaznenih djela.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 35.320 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, posebno je izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter