NEŠTO NOVO U RADOBOJU: KUD-u "Zagorec" je odobren 347.715 kuna vrijedan projekt "Kreativno online"

ZA STARIJE OD 54 I MLAĐE OD 25: Od kreativnog pisanja i susreta s književnicima do radionica komponiranja i slušanja klasične glazbe

Objavljeno: 24.03.2021. zagorjeinternational

“Kreativno online“ naziv je projekta KUD-a “Zagorec“ Radoboj, koji je u partnerstvu s Općinom Radoboj i Muzejem Radboa bio prijavljen na poziv “Umjetnost i kultura online”, objavljen od strane Ministarstva kulture i medija. Vrijednost projekta iznosi 347.715 kuna i u potpunosti će se financirati od strane Europskog socijalnog fonda.
Jednogodišnji projekt namijenjen je osobama starijima od 54 i mlađima od 25 godina s područja Radoboja i okolice, čiji je interes likovna, dramska, glazbena i filmska umjetnost te kulturna baština.
Realizacijom projekta će se unaprijediti i poboljšati socijalna uključenost te umjetničke i kulturne aktivnosti u Radoboju, koje će se održavati putem online radionica prilagođenima trenutnim epidemiološkim uvjetima.
Online radionice održavat će se u 22-satnom, odnosno, 44-satnom programu putem vizualnih platformi. To su radionice iz raznovrsnih područja – kreativnog pisanja, kiparstva, likovne i glazbene umjetnosti, dramske, filmske i kazališne umjetnosti te mnoge druge zanimljive radionice poput književnih susreta s piscima, radionica komponiranja i slušanja klasične glazbe. Nastali radovi na radionicama bit će objavljeni na internetskoj stranici udruge.
Svrha projekta je potaknuti i pružiti mogućnost osobnog kreativnog razvoja, razviti edukativnu i kulturno – umjetničku komponentu i vještine žitelja Radoboja uz internetsko povezivanje i druženje s drugim vršnjacima koji imaju slične interese.
Aktivnosti predviđene ovim projektom poboljšat će kvalitetu života starijih osoba, što se, kažu iz Općine, već uvelike čini unutar projekta “Aktivni i nakon 65-e!”, čiji je nositelj Općina, a ujedno će i obogatiti daljnje aktivnosti u koje će ovim projektom biti uključeni i djeca i mladi. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba