IZVANREDNA SKUPŠTINA: Za novu predsjednicu HPD-a "Cesargrad" Klanjec izabrana je Sanja Smolčić

KAPITALNI PROJEKT: Planinarska kuća je početkom godine dobila novu fasadu, a uređena je i cesta koja vodi do nje

Objavljeno: 17.03.2021. zagorjeinternational

Na izvanrednoj izbornoj skupštini Hrvatskog planinarskog društva “Cesargrad” iz Klanjca izabrano je novo vodstvo Društva, nakon što se dosadašnji predsjednik Gordan Šoban povukao s pozicije predsjednika iz osobnih razloga.
Za predsjednicu je izabrana Sanja Smolčić, a za dopredsjednika Krešimir Kralj. Na mjesto tajnika izabran je Mario Harapin, a za blagajnicu Sanja Smolčić.

Više članova

– Dokaz našeg kvalitetnog rada, kako u prošloj, tako i kroz nekoliko prethodnih godina, vidljiv je u kontinuiranom povećanju članstva društva. Tako smo 2014. godine imali 28 članova, dok ih trenutno imamo preko 100. Vrijedi istaknuti da su brojni članovi, s obzirom na postojeću situaciju, odradili niz pohoda i izleta u manjim grupama te tako stjecali neophodna planinarska iskustva. Osim porasta članstva, naime, vidljivo raste i interes za planinarske izlete, što nas sve mora jako veseliti jer je i sama bit planinarstva boravak u planini. Posebno sam ponosan što smo po prvi puta u našem Društvu školovali dvojicu licenciranih planinarskih vodiča, Krešimira Kralja i Eduarda Rumihu, što je preduvjet ozbiljnog planinarenja – rekao je dosadašnji predsjednik Društva, Gordan Šoban.
Inače, HPD “Cesargrad“ je proveo značajne zahvate na uređenju planinarske kuće, okoliša i planinarskih staza. Prošle je godine održano i niz radnih akcija u svrhu pripreme za postavljanje fasade – građevinski radovi započeli su u studenome, a početkom ove godine dovršen je ovaj kapitalni projekt te sada predstoje još neki manji radovi, istaknuto je na skupštini.

Financijska potpora

Potporu HPD-u “Cesargrad“ za spomenuti projekt dali su i Grad Klanjec, poduzeća, obrtnici i građani koji su pomogli financijskim donacijama ili potrebnim materijalom. Značajna financijska pomoć ostvarena je i putem natječaja Hrvatskog planinarskog saveza.
Grad Klanjec je na inicijativu Društva sanirao i uredio cestu koja vodi do planinarske kuće, a kupljen je i spremnik za vodu dovoljnog kapaciteta kako bi se tijekom ove godine riješilo pitanje opskrbe vodom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba