NOVA OPASNA DJEČJA IGRA: Djeca ulaze u unutrašnjost konstrukcije mosta

“Kad se uguraju unutra, mislim da nisu niti 30 ili 40 centimetara udaljeni od vlaka koji sa 100-tinjak tona juri iznad njih”

Objavljeno: 09.03.2021. zagorjeinternational

Nakon opasne dječje igre u kojoj djeca legnu na cestu i čekaju da im se automobil približi kako bi se izmaknuli, pojavila se nova opasna dječja ideja. Naime, u Požegi je prolaznik snimio djecu kako izlaze iz mosta nakon što vlak projuri, piše portal Dnevnik.hr.

– Kolegica i ja išli smo na pauzu. Radimo u zgradi koja je blizu tog mosta, u širem centru Požege. U to vrijeme nailazi vlak koji ide prema Velikoj. Vidjeli smo dvoje djece. Pretpostavili smo da su pod mostom. Mislio sam, idem snimiti jer sam ih i prije već viđao tamo. Kad je vlak prolazio, kolegica je u strahu okrenula glavu. Ja sam prestao snimati. Mobitel sam opet upalio kad je vlak već prošao. Tada smo vidjeli da oni izlaze iz samog mosta, iz konstrukcije, i da ih ima desetak – ispričao je za Dnevnik.hr prolaznik koji pretpostavlja da se radi o djeci školskog uzrasta, 3. ili 4. razreda osnovne škole.

Kako kaže, viđeno ga je šokiralo iako je već ranije tamo viđao djecu, no dosad nije znao koliko velikoj opasnosti se izlažu. Djeca su pobjegla kada su on i njegova kolegica, upozoravajući ih, potrčali prema njima.

– Kad se uguraju unutra, mislim da nisu niti 30 ili 40 centimetara udaljeni od vlaka koji sa 100-tinjak tona juri iznad njih. Zamislite koja je to vibracija kad takva masa projuri kroz željeznu konstrukciju. Jedina olakotna okolnost, ako se može tako nazvati, jest što vlak od kolodvora do tog mjesta ipak ne razvije punu brzinu – pojasnio je prolaznik, pa dodao kako je u zadnja dva tjedna primijetio da vlak jače trubi te se naglo pokušava zaustaviti, upravo u vrijeme između 13 i 14 sati, kada su u dvije obližnje osnovne škole smjene učenika.

Vidio je, kaže, prije toga još jednu skupinu djece kako čini istu stvar.

– Ti su bili još mlađi, činilo mi se, 1. ili 2. razred. Kolegica je krenula vikati da će im zvati roditelje. Naravno da ih ne znamo, ali morali smo zaprijetiti. A oni se samo smiju i bježe. A roditelji nemaju pojma što oni rade. U školi ih očito ne uče o opasnostima u stvarnom životu – ispričao je čitatelj.

Dodaje i kako je prije nekoliko dana vidio i djevojčicu koja je sjedila na tračnicama, a zatim brzo pobjegla.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba