PRIZNANJE KOJE DONOSI I NOVČANU NAGRADU OD 50.000 KUNA

HDZ je predložio Alemku Markotić za Zagrepčanku godine

Objavljeno: 17.02.2021. zagorjeinternational

HDZ želi Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, proglasiti Zagrepčankom godine, doznaje Index.

Naime, Grad Zagreb svake godine dodjeljuje priznanje pod nazivom “Zagrepčanka godine”. Natječaj za ovogodišnje priznanje raspisan je prije nešto više od mjesec dana, a priznanje sa sobom donosi i 50.000 kuna novčane nagrade.

Markotić je za nagradu predložio KBC Zagreb, na čijem je čelu HDZ-ovac Ante Ćorušić. Prijedlogu je Ćorušić priložio i životopis Alemke Markotić na 30-ak stranica te njezinu potvrdu o prebivalištu iz MUP-a.

Uz KBC Zagreb, Markotić je za istu nagradu predložio i Mjesni odbor Budenec, koji ima 330 stanovnika i nalazi se na području Sesveta. Prijedlog KBC-a Zagreb za imenovanjem Alemke Markotić Zagrepčankom godine podnesen je 28. siječnja, a MO Budenec ju je predložio tjedan dana ranije.

No, nakon podnošenja prijedloga, Markotić je imala dva kompromitirajuća momenta. Jedan se odnosi na njeno sudjelovanje na misi pred katedralom na Stepinčevo, a nekoliko dana kasnije otkrilo se da je cijepila majku u Klinici u kojoj je ona ravnateljica.

Upravo zbog tih posljednjih događaja, Bandićeva strana, piše Index, nije oduševljena prijedlogom da se Markotić imenuje Zagrepčankom godine, ali zbog skorog će raspuštanja Skupštine vjerojatno morati pristati na prijedlog HDZ-ovaca. Odbor koji će odlučivati o Markotić broji devet članova, od kojih su troje HDZ-ovci, dvoje su članovi Bandićeve stranke, a predsjednik Odbora je šef zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba