Svrha objekta bit će promocija Domovinskog rata te edukacija mladih o životu neprežaljenog heroja ratnog zrakoplovstva

NAČELNIK KRIZMANIĆ: Vanjski radovi na Spomen hiži Rudolfa Perešina trebali bi završiti u veljači, no, za ostvarivanje potpune funkcije potrebno je još oko dva milijuna kuna

Objavljeno: 07.02.2021. zagorjeinternational

Projekt izgradnje Spomen hiže Rudolfa Peršina, čija je realizacija nastavljena u prosincu prošle godine, trenutno se nalazi u fazi postavljanja krovišta, stolarije, bravarskih radova te uređenja fasade, a zatim slijede unutarnji radovi. Završetak radova koji se trenutno izvode očekuje se do kraja veljače, no hoće li to biti uistinu tako, ovisi o vremenskim uvjetima, doznajemo od načelnika Gornje Stubice Jasmina Krizmanića.

Kako bi se objekt stavio u svoju potpunu funkciju, potrebno bi bilo izdvojiti još otprilike dva milijuna kuna, a svrha koja se želi postići izgradnjom Spomen hiže Rudolfa Perešina jest promocija Domovinskog rata, otvorenost za posjetitelje, dok je naglasak na samoj edukaciji osnovnoškolaca i srednjoškolaca, koji će moći razgledati sve osobne stvari koje je koristio Rudolf Perešin kao vojni pilot.

Krizmanić posebnu zahvalu za realizaciju ovog projekta upućuje velečasnom Ivanu Levaku, koji je, kaže, dao svoj veliki doprinos inicijativi početka realizacije samog projekta, zatim Ljerki Perešin, supruzi poginulog Rudija, ali i ministru branitelja Tomi Medvedu, Krapinsko – zagorskoj županiji te Gradu Zagrebu, točnije, gradonačelniku Milanu Bandiću koji su projekt podržali financijski.

Dodajmo još kako bi aktivnosti i programe koji će se odvijati u Spomen hiži Rudolfa Perešina, trebali voditi Udruga “Rudolf Perešin“ te Udruga branitelja Domovinskog rata “Sv. Juraj“ iz Gornje Stubice. (Valentina Cigula)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba