U Pregradi se svakodnevno provode aktivnosti u sklopu projekta “Veselo, veselo seniori“

ZA SVAKU POHVALU: Omogućen prijevoz starijima od 65, a po potrebi, dostavljaju im se i lijekovi i namirnice

Objavljeno: 02.02.2021. JJ

U sklopu projekta “Veselo, veselo seniori“ – socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge, koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, kontinuirano se organiziraju razne dnevne aktivnosti sa sudionicima projekta te obrađuju aktualne teme kao što su zdrava i pravilna prehrana, kako se nositi sa svakodnevnim poteškoćama (strah, depresija, usamljenost), kako postupiti u slučaju potresa, važnost dezinfekcije i korištenje zaštitnih sredstava, osnove prve pomoći, aktivan i neovisan život, usvajanje novih znanja i vještina, upoznavanje s virtualnim svijetom i naprednim tehnologijama.

Dnevne aktivnosti organizirane su u prostorijama GDCK-a Pregrada s malim brojem sudionika, uz poštivanje svih mjera i preporuka za suzbijanje i sprječavanje širenja bolesti uzrokovane virusom COVID-19 te uz korištenje zaštitnih sredstava. Dio aktivnosti proveden je na otvorenom prostoru, a dio telefonski, u obliku savjetovanja i razgovora.

Svakodnevno se provodi jedna od veoma važnih aktivnosti projekta – prijevoz osoba iznad 65 godina, što se u trenutnoj epidemiološkoj situaciji pokazalo izuzetno potrebnim. Prijevoz se vrši na način da se prevozi samo jedna osoba, odnosno, dvije osobe ako su iz istog kućanstva i to k liječniku, u bolnicu, trgovinu, ljekarnu, poštu i ostale institucije, kao i na organizirane dnevne aktivnosti. Po potrebi se vrši obilazak osoba uključenih u projekt, uz dostavu lijekova i potrebnih namirnica, ukoliko osobe nisu u mogućnosti obaviti nabavu. Uz zaposlene osobe na projektu, u aktivnosti se uključuju i volonteri, sukladno svojim znanjima i sposobnostima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba