ZAGORCI SE PONOVNO ISKAZALI: Na području Pregrade, Desinića, Huma na Sutli i Zagorskih Sela u jednom danu prikupljeno čak 17 tona hrane za životinje, koja je jutros otpremljena u Petrinju

“Svatko je dao koliko može, ali je dao od srca i to je najvažnije”

Objavljeno: 07.01.2021. Jelena Jazbec

Nakon gotovo nezamislivog vala dobrote usmjerenog prema ljudima s potresom pogođenih područja Sisačko – moslavačke županije, a koji pristiže iz sata u sat, ne samo iz Hrvatske, već i izvan granica Lijepe Naše, ubrzo se postavilo novo pitanje – kako se pobrinuti za brojne domaće životinje čiji su vlasnici ostali bez vlastitih domova, ali i prostora u kojima su držali svoje životinje, a mnogima od njih uništena je i cjelokupna stočna hrana.

Veterinarska stanica

No, veliko srce Hrvata i za to je našlo rješenje, pa su se ubrzo diljem domovine počele organizirati akcije prikupljanja hrane za životinje koja se odmah odvozi na petrinjsko, glinsko i sisačko područje. Jedna od njih organizirana je i na području grada Pregrade te općina Desinić, Hum na Sutli i Zagorska Sela.
Glavni inicijator bila je Veterinarska stanica Pregrada, a kako nam je otkrio direktor Filip Horvat, akcija prikupljanja hrane za velike životinje održana je u srijedu, u dvorištu poduzeća Transporti Kolarec. Od sedam sati ujutro do sedam sati navečer mještani spomenutih četiriju jedinica lokalne samouprave prikupili su čak 17 tona hrane za životinje – ječma, pšenice i kukuruza.

– Zaista smo se pozitivno iznenadili, odaziv je bio iznad svih očekivanja, iako na kraju krajeva nije najvažnija količina, već ta dobrota i solidarnosti koju su ljudi pokazali. Svatko je dao koliko može, ali je dao od srca i to je najvažnije. Naši poljoprivrednici su zbog korona krize u strahu i pomalo izgubljeni, ali su ipak odlučili donirati onima kojima je takva pomoć prijeko potrebna. Zaista su se iskazali i hvala im na tome – ističe direktor Horvat, te dodaje kako se oko čitave akcije najviše angažirao Duško Jerčić, njihov veterinar iz Ambulante Desinić, koji je sa svojim kolegom iz Petrinje dogovorio i preuzimanje pošiljke.

Kućni ljubimci

Hrana je, naime, već jutros u pet sati otpremljena u Petrinju, i to zahvaljujući Transportima Kolarec, koji su osigurali šleper, a petrinjski poljoprivrednici mogli su je preuzeti na licu mjestu, svatko prema svojim potrebama.
Veterinarska stanica Pregrade je organizirala i prikupljanje hrane za kućne ljubimce, pa bi ona također uskoro trebala biti odvezena na potresom pogođena područja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba