BRAVO, ZAGORCI: U svim zagorskim općinama i gradovima prikupljala se pomoć za stradalnike u potresu, koja je već dopremljena u Sisak, Glinu i Petrinju

ZAJEDNO KAD JE NAJTEŽE: “To pokazujemo još od Domovinskog rata“

Objavljeno: 01.01.2021. JJ

Žitelji Krapinsko – zagorske županije već su se u utorak poslijepodne angažirali oko prikupljanja pomoći za potresom pogođena područja. Prve pošiljke otpremljene su već u utorak navečer, a slanje pomoći nastavljeno je i u srijedu i četvrtak. Namirnice, higijenske potrepštine, odjeća, obuća, građevinski materijal, baterije, grijalice, agregati, deke i brojne druge potrepštine prikupljale su se u svim zagorskim općinama i gradovima, a najviše su se angažirali članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava i gradskih društava Crvenog križa, koji su, uz dostavljanje pomoći, na teren poslali i svoje ljude.

Ova agonija, sada je sasvim jasno, neće tako brzo završiti, pomoć će biti potrebna i u nadolazećim danima, mjesecima, a možda i godinama, no, utješno je vidjeti koliko Hrvatska može biti ujedinjena kada je to najpotrebnije.

– Hrvatska i Zagorje su pokazali da smo zajedno kada nam je najteže. Proglašenjem Dana žalosti 2. siječnja još ćemo jednom pokazati to jedinstvo koje Hrvatska ima u najtežim trenucima, što se pokazuje još od Domovinskog rata. Mi ćemo i dalje pratiti što se događa i pomagati tim područjima jer jako dobro znamo kako je to kada se dogodi nešto takvo. Jer, podsjetimo, naši žitelji iz Donje Stubice, Gornje Stubice i Marije Bistrice još uvijek trpe posljedice potresa koji se dogodio 22. ožujka, a obnova i izgradnja njihovih kuća još nije počela – rekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar na press konferenciji Stožera civilne zaštite KZŽ, održanoj u četvrtak.

Krapina, Sveti Križ Začretje, Stubičke Toplice

Petrovsko, Marija Bistrica, Lobor

Kumrovec, Krapinske Toplice, Hum na Sutli

Gornja Stubica, Đurmanec, Zlatar

Zabok, Pregrada, Krapina

Klanjec, Donja Stubica

Zagorska Sela, Mače

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba