Nakon četverosatne online sjednice Gradskog vijeća, s devet glasova za i tri protiv, usvojen proračun Grada Zlatara za sljedeću godinu

U 2021. U GRADSKOJ KASI 48,1 MILIJUN KUNA: Među značajnijim projektima reciklažno dvorište, dogradnja javne rasvjete te izgradnja šumske ceste Jakopići – Črne Mlake

Objavljeno: 15.12.2020. zagorjeinternational

Proračun Grada Zlatara za 2021. godinu planiran je u iznosu od 48.127.019 kuna, usvojeno je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća s devet glasova za i tri protiv, piše Radio Zlatar. Sjednica Gradskog vijeća održana je, u skladu s epidemiološkim mjerama, po preporuci Ministarstva uprave, putem videokonferencije te je, uz manje tehničke poteškoće i podulju raspravu po pojedinim točkama opširnog dnevnog reda od 30 točaka, potrajala od 18 do 22 sata.

Porez na dohodak

Najznačajniji prihod proračuna je prihod od poreza na dohodak, koji je planiran nešto više od 12 milijuna kuna te sredstva pomoći fiskalnog izravnanja u iznosu od 4,5 milijuna. Najznačajniji planirani projekti za 2021. godinu su izgradnja reciklažnog dvorišta, u iznosu od 4.361.700 kuna, dogradnja sustava javne rasvjete oko 2,1 milijun kuna, te izgradnja šumske ceste Jakopići – Črne Mlake, u iznosu od 4.492.500 kuna. 

To su ujedno i projekti koji su prijavljeni ili su u pripremi za prijavu na natječaje za financiranje sredstvima Europske unije. Tako se iz državnog proračuna temeljem prijenosa sredstava iz EU planira 12.839.200 kuna, iz državnog proračuna 11.492.800 kuna, iz županijskog proračuna 476.000 kuna, te za izvanproračunske korisnike državnog proračuna milijun kuna. Značajniji planirani projekti još su nastavak radova na Sokolani, energetska obnova upravne zgrade, asfaltiranje nerazvrstanih cesta, uređenje nogostupa i groblja, izgradnja i sanacija mostova, uređenje dječjih igrališta i parkirališta te izrada projektne dokumentacije za sportsku dvoranu. Nastavit će se i ažuriranje baze podataka za komunalnu naknadu, odnosno popis objekata na području grada, za što se planira utrošiti 500.000 kuna, uz sufinanciranje Hrvatskih voda u iznosu od 200.000 kuna. Nastavit će se i sufinanciranje kamata na poduzetničke kredite, a planirane su i subvencije poduzetnicima, poljoprivrednicima i OPG-ima. 

Usvojen i rebalans

Planira se i višak prihoda od 221.140 kuna, koji se planira utrošiti na sanaciju divljih odlagališta, sanaciju odlagališta Tugonica te za nastavak označavanja naselja i ulica. Na sjednici je također, s osam glasova za i četiri protiv, usvojen drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna. Izmjene se najviše odnose na pojedine projekte koji su, ovisno o stupnju realizacije, usklađeni sa stvarnom situacijom, odnosno ili nisu dovršeni pa su u fazi provedbe ili se kompletno prenose u sljedeću godinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba