Cilj je izrada novih kurikuluma, unapređenje materijalnih uvjeta rada škola te stručno usavršavanje djelatnika

SŠ Pregrada partner je na skoro 50 milijuna kuna vrijednom projektu “Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija“

Objavljeno: 23.11.2020. JJ

Srednja škola Pregrada, uz Srednju školu Čakovec, partner je na projektu “Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin“. Trajanje projekta je od 2020. do 2023. godine, a njegova vrijednost je 48.799.878 kuna te se financira iz Europskog socijalnog fonda.  Svrha projekta je izrada novih kurikuluma, unapređenje materijalnih uvjeta rada škola te stručno usavršavanje djelatnika.

Aktivnosti škola u sklopu projekta su, između ostaloga, razvoj i/ili modernizacija strukovnih kurikuluma s naglaskom na inovativne metode poučavanja i inovativne modele učenja (Medicinska geografija, Biblioterapija, Biologija, Kemija, Informatika, Matematika, Fizika), razvoj i/ili modernizacija programa primjerenih učenicima s teškoćama  (Tjelesno zdravstvena kultura) te razvoj i/ili modernizacija formalnih i neformalnih programa obrazovanja odraslih, provedba programa redovnog strukovnog obrazovanja i formalnih i neformalnih programa obrazovanja odraslih koji su dio djelatnosti rada Centra (fizioterapeutski tehničar). Osim toga, dodatno će se razvijati individualizirani programi za osobe s invaliditetom  (Hrvatski znakovni jezik), izradit će se i nabaviti nastavni i didaktički, audio -v izualni i interaktivni materijali, pomoćna nastavna sredstva, priručnici i udžbenici u digitalnom obliku te će se  pripremiti učenici za sudjelovanje na natjecanjima u vještinama (na nacionalnoj/međunarodnoj razini), na smotrama te će se organizirati natjecanja u sklopu Centra. – Sudjelovanje u navedenom projektu za Srednju školu Pregrada je od velikog značaja, s obzirom na to da će značajno unaprijediti i materijalne i kadrovske uvjete rada programa s područja zdravstva te time i samu konkurentnost na području odgoja i obrazovanja – istaknula je ravnateljica Srednje škole Pregrada Vilmica Kapac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba