Kažnjen s 24.700 kuna i jednogodišnjom zabranom vožnje

KRAPINA: 33-godišnjak upravljao vozilom s 1,53 promila alkohola u krvi, za vrijeme trajanja zabrane

Objavljeno: 23.11.2020. JJ

U subotu oko 18 sati u Bedekovčini, policijski službenici su prilikom nadzora prometa, presretačem utvrdili kako 20-godišnji hrvatski državljanin upravlja osobnim vozilom prosječnom brzinom od 166 kilometara na sat, van naseljenog mjesta, na djelu prometnice gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 80 kilometara na sat.

Uz prekršaj prekoračenja dopuštene brzine, utvrđeno je da vozilo nema zimsku opremu i tehnički je neispravno. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 6500 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Istog dana oko 22.15 sati u Krapini, policijski su službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin. Kontrolom vozača utvrđeno je kako osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u organizmu i to s 1,53 promila. Također je utvrđeno da upravlja osobnim vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije te da je već kažnjavan za takav prekršaj. Uhićen je temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona i protiv 33-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog. Doveden je na Općinski sud u Zlataru Stalna služba u Krapini, gdje je mu je temeljem rješenja izrečena novčana kazna od 24.700 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba