“Vikend rekorder“ vozio s 2,04 promila alkohola – ukupno tijekom vikend akcije evidentirano 13 alkoholiziranih vozača i 38 prekršaja brzine

Austrijanac kod Velike Vesi vozio 233 kilometra na sat na mjestu gdje je ograničenje 130

Objavljeno: 23.11.2020. JJ

Proteklog vikenda, odnosno od petka do nedjelje, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, proveden je pojačani nadzor u prometu. Utvrđeno je ukupno 90 prometnih prekršaja, od čega je bilo 38 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 30 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila iznosila je 233 kilometara na sat, na A2 kod Velike Vesi, na dijelu ceste gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130 kilometara na sat. U petak oko 16.30 sati na autocesti A2 kod Velike Vesi, policijski službenici su prilikom nadzora prometa presretačem utvrdili kako 51-godišnji austrijski državljanin upravlja osobnim vozilom prosječnom brzinom od 233 kilometra na sat, van naseljenog mjesta na djelu prometnice gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 130 kilometara na sat. Vozaču je izdan prekršajni nalog temeljem kojeg je naplaćena novčana kazna od 3833 kune, što su dvije trećine predviđene kazne i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu kod vozača tijekom vikend akcije iznosila je 2,04 promila. Prošlog petka oko 15.30 sati u Grabrovcu, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je kako upravlja osobnim vozilom s 2,04 promila alkohola u organizmu. Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu, s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba