Mamci će se izlagati na skrovita i zaklonjena mjesta, u zato predviđene kutije

OD SREDIŠTA PREMA PERIFERIJI: Počela je jesenska akcija sustavne deratizacije na području Krapine

Objavljeno: 19.10.2020. JJ

Danas je počela jesenska akcija sustavne deratizacije na području Krapine, koja će se provoditi od središta grada prema periferiji. Mamci će se izlagati na skrovita i zaklonjena mjesta, u zato predviđene kutije, tako da su nedostupni za sve neciljane vrste, domaće i ostale životinje, ljude, a posebno djecu. Mamci izloženi u blizini domaćih životinja (parafinski) izlagat će se na način da su vezani žicom kako ih štetni glodavci ne bi mogli prenijeti.

Raspored

Danas je na rasporedu područje omeđeno ulicama Trg Stjepana Radića i Trg Ljudevita Gaja, Strossmayerova, Crkvena, Starogradska, Matije Gupca i Ulica hrvatskih branitelja, te područje omeđeno ulicama Trg Stjepana Radića, ilirskog pokreta, Antuna Mihanovića, I. G. Kovačića, Đ. Prejca, Mihaljekov Jarek, Frana Galovića, Uska ulica, Augusta Cesarca, Magistratska, Šetalište Vilibalda sluge, Dolac, Gregurovićeva, Šetalište Ivana Trnskog, A. Hercega Brke, Stjepana Ortnera, Bregovita, Samostanska, Leskovara, Šenoina, R. Lovreca, K. Ljudevita I., K. P. Svačića, P. Krešimira IV, kralja Tomislava, B. Samca, Radobojska, Ž. Vukasovića, I. Loewea i Matoševa.
U utorak će se deratizacija provoditi na području Grgačeve ulice, području oko groblja, Šušelj Brijegu, Trškom Vrhu i Straže Krapinske, sve iznad autoceste, zatim na području grada Krapine ispod željeznice i Tkalcima. U srijedu su na redu naselja Bobovje, Polje Krapinsko, Pristava Krapinska i Vidovec Krapinski, u četvrtak Škarićevo, Gornja Pačetina, Pretkovec i Vidovec Petrovski, a u petak Velika Ves i Lepajci.

Podložan promjenama

U ponedjeljak, 26. listopada, deratizacija će se provoditi u Donjoj Šemnici, Doliću i Lazu Krapinskom, u utorak, 27. listopada u Strahinju, Podgori Krapinskoj, Zagori, Žutnici te javnim površininama i objektima u skrbi Grada Krapine, a u srijedu, 28. listopada, na neodrađenim područjima ovisno o uvjetima na terenu i dinamici izvedbe te na poziv građana.
Iz Grada Krapine ističu kako je operativni plan okviran i podložan promjenama, ovisno o vremenskim uvjetima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba