DANAS JE DAN POLICIJE: PU krapinsko - zagorska blagdan svoga zaštitnika sv. Mihovila obilježila polaganjem vijenaca

NAČELNIK PAVIĆ: I u uvjetima pandemije koronavirusa, još smo jednom dokazali da je policija temelj sigurnosti. Ponosan sam na sve naše ostvarene rezultate

Objavljeno: 29.09.2020. JJ

Ispred Policijske uprave krapinsko – zagorske u Zaboku u ponedjeljak je obilježen Dan policije i blagdan njenog zaštitnika, sv. Mihovila, koji se slavi danas. Načelnik PU krapinsko – zagorske Robert Pavić je s najbližim suradnicima položio vijenac i zapalio svijeće ispred spomenika poginulim policajcima PU krapinsko – zagorske, u nazočnosti djelatnika. Svijeće su upalili i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Krapinsko – zagorske županije, a molitvu je predvodio kapelan Policijske kapelanije sv. Nikole biskupa don Ivan Grinišin.
Zbog trenutnih epidemioloških uvjeta, ove godine nisu upriličena sportska događanja djelatnika PU krapinsko – zagorske koja su se održavala svake godine, ali je, već tradicionalno, 12. rujna provedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji PU krapinsko – zagorske i Gradskog društva Crvenog križa Zabok. Krv je darovalo 56 darivatelja, među njima i djelatnik PU krapinsko – zagorske Zdravko Kralj, koji je krv darovao 103. put.
Ova je godina, zbog krizne situacije izazvane virusom COVID-19, za sve zaposlenike PU bila izazovna. Upravo su oni, uz druge nadležne službe, bili u prvim redovima kako bi svojim radom dali doprinos očuvanju zdravlja svih građana, ali istovremeno svojim hrabrim, odlučnim i nesebičnim postupanjem u svakodnevnom poslu na terenu, postigli odlične rezultate, pa je Krapinsko – zagorska županija i dalje najsigurnija u Republici Hrvatskoj, kažu iz PU krapinsko – zagorske.

Statistički podaci

– U prilog tome govore statistički podaci. U osam mjeseci ove godine evidentirana su 572 kaznena djela, što je smanjenje u odnosu na osam mjeseci prošle godine od 11 posto, a na sto tisuća stanovnika to iznosi 456 kaznenih djela, dok je državni prosjek 839 kaznenih djela, iz čega se vidi što upućuje na zaključak o sigurnosti naših građana. Isto tako, odlični rezultati zabilježeni su i u prometu, pa su tako tijekom osam mjeseci ove godine na našim prometnicama zabilježene 354 prometne nesreće, što je smanjenje od 20,8 posto. Državni prosjek iznosi 418 prometnih nesreća na sto tisuća stanovnika. Tri poginule osobe u prometu čine 2,39 smrtno stradalih osoba na sto tisuća stanovnika, dok je državni prosjek 4,26 smrtno stradalih na sto tisuća stanovnika i na taj način smo među četiri županije s najmanje smrtno stradalih u prometu na sto tisuća stanovnika. U prometu je utvrđeno 11.285 prekršaja, što je za 14,1 posto prometnih prekršaja više nego u osam mjeseci 2019. godine, a u cilju ostvarenja cilja Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje 2011. – 2020. godina, s maksimalnim brojem policijskih službenika i tehnike poduzimat će se pojačane aktivnosti na sprječavanju prometnih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama – kažu iz PU krapinsko – zagorske.

Povjerenje građana

Čestitku je povodom Dana policije svojim djelatnicima uputio i načelnik PU krapinsko – zagorske Robert Pavić.

– Poštovane kolegice i kolege policijski službenici, državni službenici i namještenici Policijske uprave krapinsko – zagorske, čestitam vam i zahvaljujem na predanosti i ustrajnosti u obavljanju svakodnevnih poslova, ali i izvanrednih tijekom pandemije koronavirusa i suočavanju s izazovima koje donosi policijski poziv. Smatram da ste potvrdili da je policija temelj sigurnosti i ponosan sam na sve ostvarene rezultate koje smo zajedničkim snagama realizirali i tako pridonijeli uspješnosti rada naše policijske uprave. Budimo i dalje odgovorni, profesionalni i savjesni, budimo dosljedni i ustrajni u provođenju zakona i svojim ponašanjem doprinosimo povjerenju građana u policiju. Želim vam još puno uspjeha u profesionalnom radu i zadovoljstva u privatnom životu. Čestitam vam Dan policije i neka vas čuva naš zaštitnik sveti Mihovil – poručio je Pavić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba