Reformisti predstavili svoj program i listu za parlamentarne izbore

“Dosta je diskriminacije, glas za Reformiste glas je za zaštitu sjevera Hrvatske”

Objavljeno: 20.06.2020. zagorjeinternational

U Hotelu Turist u Varaždinu Narodna stranka – REFORMISTI u petak je predstavila svoj program i listu za parlamentarne izbore koji se održavaju 5. srpnja ove godine. Predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Natalija Martinčević uvodno je pozdravila okupljene i predstavila listu kandidata za III. izbornu jedinicu.

Rezultati Reformista

Predsjednik Reformista, župan Varaždinske županije i nositelj liste Reformista u III. izbornoj jedinici Radimir Čačić, predstavio je program koji obuhvaća cjeline “Što treba Hrvatska?”, “Što treba sjever?”, “Što sjever traži”, kao i rezultate Reformista u Varaždinskoj županiji od dolaska na vlast te rezultate Radimira Čačića kao ministra u Vladi RH, varaždinskog župana od 2005. do 2008. i prvog potpredsjednika Vlade RH.
Čačić se u svom izlaganju dotaknuo mjera za demografsku obnovu, pravosudnog sustava, gospodarstva, poljoprivrede, obrazovanja i znanosti, zdravstva, mirovina i energetike.
Poseban naglasak u programu odnosi se na sjever Hrvatske.

– Sjever Hrvatske kao najveći prostor prerađivačke industrije, najveći izvoznik, ali i regija s najmanjim plaćama, treba zaštititi od daljnje diskriminacije. Prema izjavama Vlade, 12 milijardi kuna usmjereno je prema Slavoniji, a sa sjeverom nije niti razgovarano o potrebama i projektima. Svi projekti koji ovise o državi nisu realizirani ili su maksimalno usporeni – rekao je Čačić.

Ravnopravan status

Naglasio je kako sjever traži ravnopravan status u raspodjeli proračunskih sredstava EU u realizaciji projekata s ostalim regijama u Hrvatskoj, skidanje limita za realizaciju EU projekata najuspješnijim županijama, a to su upravo županije sa sjevera. Nadalje, Čačić je istaknuo kako sjever treba širokopojasni internet, realizaciju ključnog projekta brze pruge Zagreb – Krapina – Lepoglava – Varaždin – Čakovec, realizaciju brze ceste Varaždin – Krapina te Varaždin – Čakovec i Podravske magistrale, kao i omogućavanje kandidature za EU sredstva za izgradnju centralnog bloka Opće bolnice Varaždin.

– Izađite na izbore, zaokružite listu br. 15, jer glas za Reformiste osigurava zaštitu sjevera – poručuju Reformisti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba