Grad Oroslavje s partnerima je krenuo u izradu Lokalnog programa za mlade

U utorak radionica za organizacije civilnog društva, Savjet mladih i sve zainteresirane Oroslavčane od 15 do 30 godina

Objavljeno: 11.06.2020. JJ

Grad Oroslavje s partnerima, Udrugom Petrože – Krušljevo Selo i Srednjom školom Oroslavje, održao je drugi sastanak u sklopu projekta “Lokalni program za mlade grada Oroslavja”. Glavna aktivnost projekta predstavlja izradu Lokalnog programa za mlade grada Oroslavja, koji će pružiti strateški okvir politika za mlade te pregled stanja i potreba mladih, na temelju kojih će se raditi i kvalitetno provoditi projekti i programi usmjereni mladima.

Dobra praksa

U tijeku je Javni poziv za jednodnevnu radionicu za predstavnike organizacija civilnog društva, Savjet mladih grada Oroslavja, lokalne samouprave i mladih osoba od 15 do 30 godina s područja grada. Na radionici će sudionici učiti o izradi javnih politika, načinima participiranja u njihovom donošenju, kreiranju i provođenju lokalnog programa za mlade. Radionica će se održati u utorak, 16. lipnja, u prostorijama Gradske knjižnice Oroslavje s početkom u 8.30 sati te će uključivati i primjere dobre prakse.

Objavljen upitnik

Objavljen je i online upitnik o potrebama, problemima i željama mladih od s područja grada, koji se mogao ispuniti do 10. lipnja. Nakon analize upitnika, provodit će se fokus grupe čiji će rezultati biti temelj za pripremu nacrta programa. Sam nacrt programa zainteresirana javnost moći će pregledati i komentirati putem internetskog savjetovanja i javne rasprave. Projekt je počeo 1. siječnja 2020. godine i trajat će 12 mjeseci, a na suradnju su pozvani svi koji se žele uključiti svojim idejama. Projekt financiraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grad Oroslavje u ukupnoj vrijednost 145.500 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba