ROK ZA ZAVRŠETAK JE 15. SRPNJA

Radi se o jednom od zahtjevnijih klizišta, vrijednost radova je 1,29 milijuna kuna

Objavljeno: 09.06.2020. AB

Županijsku cestu u Tuheljskim Toplicama, na kojoj su u tijeku 1,29 milijuna kuna vrijedni radovi na sanaciji klizišta, obišli su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec.

Radi se o jednom od zahtjevnijih klizišta zbog konfiguracije terena i blizine kuća, a sanacija podrazumijeva izgradnju novog potpornog zida duljine 90 metara i visine do tri metra, temeljitu zamjenu kolničke konstrukcije u dužini od 115 metara i novi kolnik. Predviđen rok za završetak radova na klizištu je 15. srpnja.

– Ovo je jedno od šest klizišta koja će biti sanirana u suradnji s Hrvatskim vodama i ove godine u tu svrhu će biti uloženo više od 6,3 milijuna kuna – istaknuo je župan Kolar, na kojeg se nadovezao ravnatelj ŽUC-a KZŽ Sirovec:

– Radovi na sanaciji klizišta započeli su i na području Donje Selnice i u naselju Biruši u Radoboju, dok je za ostala klizišta još je potrebno odraditi javnu nabavu. Ako će vrijeme kroz ljetni period biti dobro, krajem jeseni svih šest klizišta, bitnih za cestovnu mrežu Krapinsko – zagorske županije bit će završeno – zaključio je Sirovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba