Od idućeg tjedna mogućnost ukidanja propusnica i prema Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji

U KZŽ jedan novi slučaj koronavirusa, ozdravila 31 osoba

Objavljeno: 22.04.2020. JJ

U protekla 24 sata u Krapinsko – zagorskoj županiji, od ukupno 121 testiranog uzorka, potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, u Stubičkim Toplicama. Ukupno je do sada testiran 1131 uzorak. Kako je izvjestio načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek, u protekla 24 sata nije bilo kršenja mjere samoizolacije, ali je zabilježeno 14 pokušaja napuštanja županije bez e-Propusnice.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je kako se stanje pogoršalo jednom COVID pozitivnom pacijentu.

S današnjim danom za 26 COVID pozitivnih osoba istekao je rok od 28 dana, nakon kojeg se one smatraju zdravima, pa se tako, uz prethodno oporavljenih pet, može govoriti o ukupno 31 ozdravljenoj osobi u KZŽ, odnosno, o 94 još aktivna slučaja. Međutim, epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Ivan Lipovac rekao je kako su do sada za samo 13 osoba dobili službenu potvrdu liječnika obiteljske medicine da su ozdravile.

Na press konferenciji Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije bio je i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, koji je istaknuo kako je Pregrada već nekoliko dana bez novozaraženih. Dodao je i kako je dobra vijest što je među novoozdravljenima, čak sedam osoba s područja Pregrade, što znači da je ukupno do sada ozdravilo 10 Pregračana.

– Mogu reći kako su naši građani pokazali odgovornost i hvala im na tome. Drago mi je što su spoznali da virus ne mogu pobijediti liječnici i krizni stožer, nego oni sami – rekao je Vešligaj.

Iako je za današnju press konferenciju bilo najavljeno da će se govoriti o Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, gdje se, navodno, dogodio propust u smislu otpuštanja iz bolnice COVID pozitivnih pacijenata, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je rekao da je tu temu ipak odlučio ostaviti za petak jer je na očitovanje dobiveno iz bolnice, zatražio još neka dodatna pojašnjenja.

Otkrio je i da je od 121 testiranih tijekom jučerašnjeg dana, bilo 40-ak osoba iz obiteljskih domova i domova za starije i nemoćne.

– Do kraja tjedna očekujemo barem još toliko ozdravljenih koliko ih je bilo danas, što bi nam omogućilo da još dodatno relaksiramo neke mjere, pa ako će i broj novozaraženih biti tako mali u odnosu na broj testiranih, onda ćemo u ponedjeljak preko Stožera zatražiti da se Krapinsko – zagorska županija pridruži Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji za cirkuliranje ljudi bez propusnica. Dakle, sve ovisi o tome kakve ćemo rezultate imati do kraja tjedna – najavio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba