NJU NIŠTA NE MOŽE IZNENADITI: Vlasnica ovog frizerskog salona spremna je za otvorenje

Na ulazu će ljudima mjeriti temperaturu, šišat će ih pod vizirima, a štititi pregradama

Objavljeno: 21.04.2020. zagorjeinternational

– Ova je priča nastala iz dobre namjere, da smirim klijente, da vide da smo se zaštitili, da ih čekamo, da se brinemo za njih – rekla je Tanja Ana Kaužljar, vlasnica zagrebačkog salona “Danu” na Malešnici za portal Metropolitan.hr.

Na Facebook stranici frizerskog salona objavila je video u kojem je pokazala kako je nabavila zaštitne pregrade za klijente, vizire i dezinficirala četke. Na ulazu u salon prvo će svakom klijentu izmjeriti temperaturu, a potom će klijent morati definficirati ruke. Ako netko bude imao povišenu temperaturu, neće moći ući.

Kaužljar kaže kako je svoj salon zatvorila i prije odluke civilnog stožera, 16. ožujka, jer se brinula za sigurnost klijenata i zaposlenika. No, od onda nije mirno stajala, kukala i čekala da se nešto dogodi. Uzela je stvar u svoje ruke i odlučila se pripremiti za ponovno otvorenje.

– Salon postoji 19 godina. Nikad nisam čekala tko će mi što reći. Sve to smo morali u salonu imati odavno, osim pregrada. Oduvijek je propisano da moramo imati zaštitne naočale, a sada sam nabavila vizire. Što se tiče jednokratnih ručnika, odavno su propisani u pravilniku. Tko ih nije imao, morao je imati ugovor s tvrtkom koja pere ručnike, a ako nemaš to, moraš imati perilicu rublja u prostoru. Jednokratne ručnike sam kupila prije dvije godine, kupila sam i perilicu jer nisam znala tko će mi ih i na kakav način održavati – kaže nam Tanja Ana Kaužljar.

Jedino što je sada nabavila su pregrade koje će dijeliti klijente jedne od drugih. Naime, u salonu ima četiri radna mjesta.

https://www.facebook.com/248797598468780/videos/854630792056699/

– S tvrtkom od koje sam ih nabavila, radim od početka. Nazvala sam ih kad sam hodala po dućanima i vidjela da svi imaju pregrade. Dio svoje prve plaće od države sam u to investirala, da barem osposobim još jedno radno mjesto – kaže nam vlasnica salona.

Dodaje kako je sve što je imala u salonu, iskoristila za zaštitu svojih zaposlenika i klijenata.

– Naše mjere će biti strože od onih koje nam kaže Stožer civilne zaštite. Sve je spremno za otvorenje – zaključuje Tanja Ana Kaužljar. (Ante Ferara)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba