NADMOĆNA POBJEDA PLENKOVIĆA U KZŽ

“Uvjeren sam da ćemo svi nastaviti složno raditi u interesu HDZ-a, zalažući se za boljitak svakog stanovnika ove zemlje”

Objavljeno: 16.03.2020. JJ

Na nedjeljnim unutarstranačkim izborima Hrvatske demokratske zajednice, glasovanju su pristupila 2302 člana HDZ-a s područja Krapinsko – zagorske županije. Novi – stari predsjednik Andrej Plenković dobio je 1986 glasova, a njegov protivnik Miro Kovač 303. Bilo je tu i trinaest nevažećih listića.
Za zamjenike predsjednika borili su se Tomo Medved, koji je osvojio 1824 glasa i Ivan Penava, koji je osvojio 459 glasova. Ovdje je bilo 19 nevažećih listića.
Od devetero kandidata za potpredsjednike stranke, najviše je glasova, 1665, dobio Oleg Butković, a slijede Branko Bačić (1377), Ivan Anušić (1166) i Zdravka Bušić (893).

Neposredan način

Na premoćnoj pobjedi predsjedniku HDZ-a čestitao je Žarko Tušek, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko – zagorske županije, koji je prvotno zahvalio svim članovima HDZ-a u KZŽ, ali i u cijeloj Hrvatskoj, što su, kako je rekao, prepoznali demokratske standarde koje je uvela stranka.

– Prvi se puta šest čelnih ljudi naše stranke biralo na direktan i neposredan način. Zahvaljujem svima što su u jednom lijepom broju izašli na ove izbore, posebice gledajući vrijeme u kojem se ti izbori odvijaju i probleme s kojima smo se kao društvo susreli – rekao je Tušek, zahvalivši i svim kandidatima koji su se uključili u ove izbore.

– Uvjeren sam da je ovaj proces kroz podizanje demokratskih standarda dodatno ojačao HDZ, ali i političku scenu u Hrvatskoj – dodao je Tušek, čestitajući predsjedniku Andreju Plenkoviću, njegovom zamjeniku Tomi Medvedu te potpredsjednicima Olegu Butkoviću, Branku Bačiću, Ivanu Anušiću i Zdravki Bušić.

Odgovoran pristup

– Tim Andreja Plenkovića na području Krapinsko – zagorske županije u cijelosti je prošao na tragu naših komunikacija s ljudima i porukama koje smo komunicirali, no ne umanjujući nikome pravo da samostalno odluči i da odgovorno pristupi izborima i glasa – dodaje predsjednik krapinsko – zagorskog HDZ-a te ističe kako je uvjeren da će nakon ovih izbora svi zajedno nastaviti složno raditi u interesu HDZ-a kao najveće hrvatske stranke bez koje je politički život u Hrvatskoj nezamisliv, zalažući se za boljitak svakog stanovnika ove zemlje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba