Održana izborna skupština

Za predsjednicu DND-a Mače ponovno izabrana Dragica Čehulić

Objavljeno: 02.02.2020. JM

Društvo “Naša djeca“ Mače održalo je izbornu i izvještajnu skupštinu na kojoj je nakon izvješća o radu za 2019. godinu, jednoglasno usvojen prijedlog za izbor novih tijela udruge. Predsjednica društva i dalje ostaje Dragica Čehulić, zamjenica Sunčica Markuš, tajnica Beatricia Srečić Marković, blagajnica Tatjana Bobinec te kao likvidator Lidija Pelko.


Izvršni odbor

Izabrane su i članice Izvršnog odbora u kojem su Tamara Herceg Babić, Vesna Petanjek, Halyna Kapko, Silvija Cerčuić, Štefica Bobinec, Mirjana Habuš, Maja Hodalić, Andrea Lihtar i Sanja Belužić. U Nadzornom odboru su Tajana Sedak Benčić, Anita Petanjek Macan i Štefica Trčak. DND Mače u Savezu DND-a Hrvatske predstavljat će Katarina Juranić i Mateja Bartolin.

Na skupštini je usvojen i novi Statut društva, kojim su proširene djelatnosti. Tako će se DND Mače ubuduće posvetiti organizaciji kulturnih, zdravstvenih, sportskih, edukativnih, turističkih akcija koje pomažu djeci i članovima, organizirat će podršku roditeljima kod razvoja i odgoja djece od rođenja do 18. godine života. Kod prikupljanja i raspoređivanja humanitarne pomoći brinut će se dodatno o djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i treće životne dobi radi poticanja međugeneracijske solidarnosti. Također organizirat će se posjete kazalištima i kinima te drugi oblici izleta, posvetiti pažnja očuvanju narodnih običaja, organizirati radionice ručnih radova, a uvodi se i aerobik za roditelje i djecu. Isto tako organizirat će se i predavanja o zdravom životu i prehrani.

“Roditelji zajedno“

Jedna od novosti je i obnova ogranka DND-a “Roditelji zajedno”, koji će svojim aktivnostima pridonijeti kvalitetnijem radu udruge. Prihvaćen je i plan rada u 2020. godini te financijski plan društva i prijedlog da članarina u ovoj godini bude 100 kuna.
Na kraju skupštine predsjednica društva Dragica Čehulić zahvalila je svima na povjerenju, te na aktivnom uključivanju u rad kako bi se ostvarili svi ciljevi koje DND Mače ima pred sobom u daljnjem razdoblju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba