Proračun Grada Zlatara za sljedeću godinu iznosi preko 50 milijuna kuna, a usvojen je i drugi rebalans proračuna za 2019. godinu

Osigurane božićnice za umirovljenike, kao i 10 tisuća kuna pomoći za boksačicu Ivanu Habazin

Objavljeno: 12.12.2019. zagorjeinternational

Gradsko vijeće Zlatara usvojilo je prijedlog proračuna za 2020. godinu, koji je planiran u  iznosu od 50.915.000 kuna. U proračun su uvršteni planirani i kapitalni projekti koji ove godine nisu realizirani, a najznačajniji od njih su rekonstrukcija vrtića vrijedna oko 12 milijuna kuna, obnova javne rasvjete od pet milijuna kuna, nabava kanti za otpad vrijedna milijun kuna, sanacija klizišta u Ulici Anke Horvat od 1,6 milijuna kuna, te nastavak obnove Sokolane od 1,8 milijuna kuna. Planira se i reciklažno dvorište, cesta prema Ivančici, nastavak asfaltiranja nerazvrstanih cesta u iznosu od 500 tisuća kuna, te izgradnja nogostupa i sanacija mosta Bajzeki u vrijednosti 700 tisuća kuna.

Usvojen je i drugi rebalans proračuna za 2019. godinu, kojim su uglavnom usklađene planirane neostvarene investicije, koje su prebačene u sljedeću godinu. Prihvaćen je i amandman gradonačelnice Jasenke Auguštan – Pentek da se osigura dodatnih 10 tisuća kuna za božićnice umirovljenicima, koje će se prebaciti iz planiranih neutrošenih sredstava za plaće u gradskoj upravi jer je jedna djelatnica na bolovanju i nije zaposlen poljoprivredni redar. Tako će i ove godine svi umirovljenici s mirovinama manjima od 1500 kuna dobiti božićnice. Prihvaćen je i prijedlog vijećnika Davora Kljaka da Grad pomogne Ivani Habazin kod boksačkog meča koji će se u siječnju održati u Americi, pa je gradonačelnica predložila da joj se isplati 10 tisuća kuna pomoći.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba