UPOZORENJE: Policija od danas do 15. prosinca provodi akciju “Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga”

Cilj je suzbiti upravljanje vozilima pod utjecajem opijata, posebna pozornost posvetit će se vozačima recidivistima

Objavljeno: 09.12.2019. AB

U razdoblju od danas do 15. prosinca, na području PU krapinsko-zagorske policijski službenici će kroz redovnu službu provoditi aktivnosti operativne akcije “Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga”.
Naime, alkohol je u 11 mjeseci ove godine bio prisutan kod 175 sudionika prometnih nesreća, dok je u prometnim nesrećama sudjelovalo je 1337 sudionika, a droga kao uzrok prometnih nesreća nije zabilježena.
Od 1. siječnja do 9. prosinca ove godine, tako se na području koje pokriva PU krapinsko – zagorska,  dogodilo 659 prometnih nesreća, od čega 437 s materijalnom štetom, 217 s ozlijeđenim osobama u kojima su 282 osobe ozlijeđene i pet prometnih nesreća u kojima je pet osoba smrtno stradalo.
– Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2019. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u RH. Usmjerena je na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga te suzbijanja grubog kršenja prometne discipline, dok će se posebna pozornost posvetiti sankcioniranju vozača recidivista – ističu u policiji.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba