Radovi se odužili zbog nedostataka na objektu koji nisu mogli biti uočeni prilikom projektiranja, pa nepredviđeni troškovi iznose gotovo 250 tisuća kuna

Druga faza uređenja kumrovečkog Centra za posjetitelje trebala bi završiti do 15. listopada

Objavljeno: 02.10.2019. JJ

U tijeku je druga faza radova na uređenju Centra za posjetitelje u Kumrovcu. Do sada su izvedeni radovi demontaže i rušenja, betonski, zidarski i izolatorski radovi, dio stolarskih radova, završno – montažerski radovi, keramičarski radovi, parketarski radovi, soboslikarski i ličilački radovi, postavljene su elektroinstalacije i razvodni ormari te razglas. Kako doznajemo iz Općine Kumrovec, predstoji završiti dio stolarskih radova, postaviti rasvjetu, ogradne elemente te instalacije sustava grijanja i hlađenja, a završetak svih radova predviđen je do 15. listopada.

Ministarstvo turizma

Iz Općine ističu kako se završetak oduljio zbog neplaniranih radova na objektu, koji su rezultat nedostataka na objektu koji nisu mogli biti uočeni prilikom projektiranja rekonstrukcije zgrade. Vrijednost planiranih radova druge faze rekonstrukcije bila je 750.000 kuna, a radove s 323.000 kuna sufinancira Ministarstvo turizma RH, dok preostala sredstva osigurava Općina Kumrovec.

Dodatni radovi

Neplanirani dodatni radovi na objektu stajat će 249.200 kuna s PDV-om, a uključuju radove na brušenju i impregnaciji drvene nosive krovne konstrukcije, odstranjivanje dotrajalih krovnih greda i betoniranje nosača na mjestu skinutih greda, iskop i betoniranje novih trakastih temelja južnog dijela zgrade i ugradnju čeličnih nosivih stupova, sanaciju oštećene željezne armature, nabavu materijala i izradu fasade zidova ulaznog prostora i stropova ulaznog prostora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba