“S VALENTINOM DO POBJEDE – ZAJEDNO SMO JAČI!”: U Svetom Križu Začretju odigrana humanitarna nogometna utakmica između NK Jedinstva i NK Trešnjevke za pomoć teško bolesnom Valentinu Družincu, kojemu je potrebna još jedna transplantacija koštane srži

“Vjerujem da će ovo zajedništvo pomoći Valentinu u borbi protiv bolesti, da će se izboriti i ozdraviti, te sljedeću utakmicu biti s nama na terenu“

Objavljeno: 01.10.2019. ivanabelosevic

U Svetom Križu Začretju odigrana je humanitarna nogometna utakmica, između domaćina NK Jedinstva i NK Trešnjevke, a sav prihod ide za pomoć 15-godišnjem mladom nogometašu, Svetokrišćanu Valentinu Družincu, koji boluje od leukemije. Podsjećamo, Valentinu je već jedanput presađena koštana srž, no opaka bolest se vratila i potrebna mu je još jedna transplantacija.

Značajna sredstva

Ovu hvalevrijednu nogometnu utakmicu koju je došlo pogledati mnoštvo gledatelja organizirao je NK Jedinstvo, a njihov predsjednik Ivica Požgaj rekao nam je kako je cijena ulaznice 20 kuna i sav prihod od utakmice i organizacije, ići će za pomoć Valentinu Družincu.

– Akciju smo pokrenuli prije tjedan i pol i priljev novčanih sredstava je do sada značajan. Donirali su poduzeća, općine i gradovi te privatne osobe – pojasnio je Požgaj.

Načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos kazao je kako bi mu bilo drago da se nalaze u ljepšim okolnostima i da nije u pitanju povratak zloćudne bolesti.

– Ujedinili smo se  u prvom napadu bolesti i na neki ju način pobijedili, no ona se nažalost vratila. Vjerujem da će ovo zajedništvo pomoći Valentinu u borbi protiv bolesti, da će se izboriti i ozdraviti, te sljedeću utakmicu provesti s nama na terenu – kazao je Kos te dodao da su  kao Općina sada pomogli obitelji i u prvoj humanitarnoj akciji.

– Vrata Općine su otvorena za sve ovakve slične probleme i pripremljen je jedan socijalni fond koji Općina ima i izdvaja novac za ovakve i slične potrebe – istaknuo je načelnik Kos.

Utakmicu je podržao i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je rekao kako je  Valentino, prije svega sportaš i ne sumnja da će on ponovno pobijediti ovu bolest i da će se vratiti igrati, ovdje među svoje dečke.

Po 10-ak tisuća kuna

– Ja kao bivši sportaš i nogometaš dajem njemu i njegovoj obitelji punu podršku. Županija se prvi puta uključila s 10 tisuća kuna i danas se ponovno uključila u akciju s 10-ak tisuća kuna. Zahvaljujem Nogometnom klubu Jedinstvo i njegovim dečkima koji su čitavo vrijeme uz njega i svim ljudima koji su se odazvali utakmici i kupnjom ulaznice dali svoj prilog – naglasio je Kolar.

Novčana sredstva za Valentina prikupljaju se i na računu otvorenom za humanitarnu akciju “S Valentinom do pobjede – zajedno smo jači!”: HR2123600001502621851, otvorenog u Zagrebačkoj banci d.d..

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba