U Pregradi u sklopu “Branja grojzdja” održan “Kuharski kup Slavka Večerića“

Pobjedu odnijeli Marin Sambolek i njegov pomoćnik Dario Rodeš iz varaždinskog Hotela “Turist“

Objavljeno: 01.10.2019. IB

Natjecanjem četvrtog kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom “Kuharski kup Slavka Večerića“, nastavljeno  je 14. izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Na inicijativu obitelji Večerić i u spomen na proslavljenog zagorskog kuhara Slavka Večerića, natjecanje se održalo po drugi puta u Pregradi, u sklopu 49. manifestacije “Branje grojzdja“.

Svečani meni

Natjecanje je započelo u petak, okupljanjem sudionika na OPG-u Halapir u Krapinskim Toplicama, gdje su natjecatelji počeli pripremati svečani meni od tri slijeda – hladnu platu od čvaraka i svinjskog filea, glavna jela od purećih prsiju i vrganja te deserte od buče, krušaka i, naravno, “grojzdja“. Njihova jela ocjenjivao je stručni sud kojeg su činili članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a i Hrvatske kulinarske akademije – Vladimir Balent, Branko Čukelj i Marija Kuzminski.

Proglašenje najboljih

U subotu je uslijedilo ocjenjivanje i proglašenje najboljih. Tako su pobjedu u ukupnom poretku odnijeli Marin Sambolek i njegov pomoćnik Dario Rodeš, predstavnici Hotela “Turist“ iz Varaždina. Drugi su bili Nikola Domislović i Dinko Tomašić iz varaždinskog “Park Boutique Hotela“, dok je Tomislavu Greganiću i Mareli Hudoletnjak iz zagrebačkog hotela “The Westin“, pripalo treće mjesto. Natjecanje je održano u organizaciji Grada Pregrade, Turističke zajednice “Srca Zagorja” i Hrvatskog kuharskog saveza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba