Udruga distrofičara Krapina na krapinskom Trgu Ljudevita Gaja obilježila Europski tjedan mobilnosti

“ZA POKRET“: Članovi udruge senzibilizirali javnost i lokalnu zajednicu o potrebama i mogućnostima osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti

Objavljeno: 25.09.2019. IB

Savez društava distrofičara Hrvatske i Udruga distrofičara Krapina uključili su se u provođenje aktivnosti povodom Europskog tjedna mobilnosti, koji je u razdoblju od 16. do 22. rujna obilježen u više od 2000 gradova diljem svijeta.
Udruga distrofičara Krapina je tako u petak na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini postavila informativni štand s lecima, brošurama i izložbom radova članova s kreativnih radionica. Članice i članove udruge su tom prilikom obišli krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović – Šanjug.
Europski tjedan mobilnosti obilježava se provođenjem kampanje “Za pokret…“ koja ima za cilj senzibilizirati javnost i lokalnu zajednicu o potrebama osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti i njihovim mogućnostima, te promovirati mobilnost osoba s invaliditetom, kao jedno od osnovnih ljudskih prava i tako stvarati okruženje jednakih mogućnosti za sve.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba