U sklopu Erasmus+ projekt “Kroz različitosti do izvrsnosti”

Bedekovčanske učiteljice na usavršavanju u Italiji i Cipru

Objavljeno: 31.07.2019. JJ

Osnovna škola Bedekovčina provodi Erasmus+ projekt “Kroz različitosti do izvrsnosti”, u sklopu kojeg su djelatnice OŠ u srpnju provele nekoliko dana na usavršavanju u Italiji i na Cipru. Učiteljica engleskog jezika Mirjana Mlinarić je od 1. do 6. srpnja sudjelovala na trećoj mobilnosti spomenutog projekta, koja je održana u talijanskom gradu Firenci.

Predavanja i radionice

Tema edukacije bila je “English Teacher Refresher Course”. Kroz interaktivna predavanja i radionice, polaznici su se prisjetili različitih metoda i pristupa poučavanju engleskog jezika te kako ih primijeniti u nastavi. Predavačica Sheila Corwin, izvorna govornica i stručnjakinja u području poučavanja stranog jezika, veliku je pažnju posvetila pristupima usmjerenima na učenika te poučavanju nastavnih sadržaja ostalih predmeta na stranom jeziku. Na tečaju je, uz učiteljicu Mlinarić, sudjelovalo još pet učiteljica stranih jezika iz Poljske, Njemačke i Francuske. Uz redovna predavanja, polaznici su imali priliku upoznati i povijest i kulturu Firence te okolnih mjesta Toskane.

Interkulturalno obrazovanje

Melita Car – Čorko i Marica Celjak su pak od 8. do 13. srpnja sudjelovale na četvrtoj i petoj mobilnosti, održanoj u gradu Limassolu na Cipru. Tema edukacije bila je “Interkulturalno obrazovanje – Odgovor na raznolikost u učionici”.
– Na edukaciji smo dobile teorijska znanja o interkulturalnom obrazovanju, kao i praktične smjernice za integriranje aktivnosti i provedbu programa na području kurikuluma i školskog života. Rad je obilovao radionicama i razmjenama iskustava i mišljenja, dijelili smo ideje, surađivali, kako u grupnom radu na predavanjima, tako i u slobodno vrijeme. Dobili smo i uvid u praktični aspekt interkulturalnosti na Cipru. Posebno mi je drago što smo imale priliku predstaviti našu školu, ali i našu županiju i domovinu – rekla je Marica Celjak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba