Osnovnoj školi Bedekovčina odobreno 12.758 eura za projekt “Škola je fora – zaIGRAJMO se i učimo!”

“Implementacijom igre u nastavni proces, nastojat ćemo povećati zainteresiranost učenika za nastavu i školu”

Objavljeno: 14.07.2019. zagorjeinternational

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je financiranje projektnog prijedloga Osnovne škole Bedekovčina pod nazivom “Škola je fora – zaIGRAJMO se i učimo!” u iznosu od 12.758 eura. Projekt će trajati 24 mjeseca, početak je 2. rujna, a u mobilnostima će sudjelovati šest djelatnika OŠ Bedekovčina.

Usavršavanje učitelja

Kako bi se u čim većoj mjeri povećala zainteresiranost učenika za nastavu i školu, te poboljšala klima u razredu i školi, kažu u OŠ Bedekovčina, nužno je dodatno osposobljavanje i usavršavanje učitelja i stručnih suradnika, kako na području novih metodičkih i didaktičkih principa te inovativnih metoda u poučavanju, tako i na području razvijanja socijalnih i emocionalnih vještina i kvalitetnog suradničkog odnosa učenik – učenik i učenik – učitelj. S obzirom na to da igra potiče maštu i kreativnost te je učenicima najzabavniji oblik učenja, implementaciju igre u nastavni proces vide kao veliki potencijal za unapređenje navedenih prioritetnih područja unapređenja škole.

Dugoročni rezultati

U projektu i timskoj mobilnosti sudjelovat će dvije učiteljice razredne nastave, dvije učiteljice engleskog jezika, vjeroučiteljica i stručna suradnica pedagoginja. Odabranim mobilnostima one će, putem edukacija, upoznavanja drugih obrazovnih sustava i primjera dobre prakse, dobiti najkvalitetnije i najprimjenjivije nove spoznaje i iskustva, koje će kasnije diseminirati na stručnim aktivima, razrednim i učiteljskim vijećima i roditeljskim sastancima u OŠ Bedekovčina te ih implementirati u nastavni proces u svojoj školi. Očekivani dugoročni rezultati projekta su povećani interes učenika za nastavni proces i veći uspjeh u odgojno – obrazovnim postignućima, koje će za posljedicu imati osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti kod učenika, učitelja i roditelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba