U Stubičkim Toplicama otvorena samostalna izložba fotografija Branka Balaška “Gledati srcem”

“On prije svega fotografira srcem. Strast i ljubav – to je Branko”

Objavljeno: 10.04.2019. JJ

Samostalna izložba fotografija Branka Balaška “Gledati srcem” otvorena je u utorak u Općinskoj knjižnici u Stubičkim Toplicama. Izloženo je 35 pejsaža, a Balaško je prilikom otvorenja istaknuo kako se fotografijom počeo baviti samo kako bi zabilježio svoja planinarenja. Unatoč tome, do danas je osvojio brojne nagrade i došao do natječaja na kojem je njegova fotografija dobila više od milijun glasova na internetu.

Fotonatječaj KZŽ

– Prekretnica za moje ozbiljnije bavljenje fotografijom bio je fotonatječaj Krapinsko-zagorske županije “Bajka na dlanu”, na kojem sam osvojio dva prva, drugo i treće mjesto. U tom sam trenutku shvatio da mogu više – istaknuo je Balaško.
Da mu je drago što je fotonatječaj “Bajka na dlanu” imao takav pozitivan utjecaj, nije krio zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek.
– Kad danas gledate ove fotografije, vidite da je naše Zagorje uistinu bajkovito i zapravo shvatite zašto smo, kad smo prije 15 godina brendirali našu županiju, odabrali upravo slogan “Zagorje, bajka na dlanu” – rekao je Ferek – Jambrek.
O izložbi i autoru govorili su Nikola Kristić i Dragutin Škreblin, koji je rekao kako je Branko Balaško imao sve preduvjete za savršenu pejsažnu fotografiju.
– Branko prije svega fotografira srcem. Strast i ljubav – to je Branko – istaknuo je poznati zagorski fotograf Dragutin Škreblin.

Dan općine

Prisutne je pozdravila i zamjenica načelnika Stubičkih Toplica Anica Benger, koja je istaknula da je upravo otvorenje izložbe “Gledati srcem” prvo događanje u sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Dana općine Stubičke Toplice. Inače, izložba je prodajnog karaktera, a sav prihod će biti iskorišten za obogaćivanje fonda Općinske knjižnice Stubičke Toplice. Fotografije se mogu razgledati do 19. travnja, u radnom vremenu knjižnice. U popratnom programu otvorenja izložbe nastupili su Doris Tkalčević i Trio dvije flaute i harmonika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba